Trupininis pyragas, kuris primena vaikystę. Iškepkite jį tuoj pat!

Šis trupininis pyragas yra išskirtinis dėl ypatingos pagaminimo technologijos. Šis trupininis pyragas yra gana kietos tešlos, bet tiesiog tirpstantis burnoje.

REKLAMA

Trupininis pyragas

Į pyragą galite dėti bet kokią uogienę, tačiau geriau nenaudoti per skystos. Taip pat nėra labai patogu įdare rasti kauliukus, pavyzdžiui, iš vyšnių.

REKLAMA

Trupininis pyragas

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 200 g margarino
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 500 g miltų
  • 200 g uogienės

Gaminimas:

Ištirpinkite margariną, tada supilkite į gilų dubenį.

Ištirpintą margariną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.

REKLAMA

Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kitus ingredientus. Miltai turėtų būti dedami palaipsniui, gerai išmaišant.

REKLAMA

Užminkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Viena iš jų turėtų būti šiek tiek didesnė nei kita. Tada sudėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Trupininis pyragas

REKLAMA

Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir sudėkite į kepimo indą, iš anksto padengtą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Ant tešlos sudėkite uogienę. Tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.

Trupininis pyragas

REKLAMA

Antrąją tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite, tolygiai uždengdami įdarą. Tačiau jei tingite tarkuoti, gali tiesiog smulkiai sutrupinti rankomis.

REKLAMA

Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių temperatūros, kepkite maždaug 25 minutes.

Trupininis pyragas iškeptas, skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].