Trupininis pyragas, kuris primena vaikystę. Iškepkite jį tuoj pat!

Šis pyragas buvo pavadintas dėl ypatingos surinkimo technologijos. Šis trupininis pyragas yra gana kietos tešlos, bet tiesiog tirpstantis burnoje.

Trupininis pyragas

Į pyragą galite dėti bet kokią uogienę, tačiau geriau nenaudoti per skystos. Taip pat nėra labai patogu įdare rasti didelių sėklų, pavyzdžiui, iš vyšnių.

Trupininis pyragas

Jums reikės:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g margarino
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 500 g miltų
  • 200 g uogienės

Gaminimas:

Ištirpinkite margariną, tada supilkite į gilų dubenį.

Ištirpintą margariną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.

Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kitus ingredientus. Miltai turėtų būti dedami palaipsniui, gerai išmaišant.

Minkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Viena iš jų turėtų būti šiek tiek didesnė nei kita. Tada sudėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Trupininis pyragas

Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir sudėkite į kepimo indą. Iš anksto padengtą kepimo popieriumi.

Ant tešlos dėkite uogienę. Tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.

Trupininis pyragas

Antrąją tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite, tolygiai uždengdami įdarą. Tačiau jei tingite tarkuoti, gali tiesiog smulkiai sutrupinti rankomis.

Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, kepkite maždaug 25 minutėms.

Trupininis pyragas iškeptas, skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].