Karantino apribojimai daugumą mūsų paskatino daugiau laiko praleisti virtuvėje. Tikime, kad per šį laiką išbandėte daugybę įvairių naujų receptų, tačiau šį kartą pasidalinsime neįprastu, tačiau tikrai vertu dėmesio troškintos jautienos receptu. Paruošti šį patiekalą tikrai nebus labai sudėtinga, o jo skonis nustebins net ir pačius didžiausius gurmanus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 600 g jautienos
  • 3 svogūnų
  • 1 paprikos
  • 450 ml juodosios arbatos
  • 150 g džiovintų slyvų
  • 3 česnako skiltelių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • Petražolių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Mėsą supjaustykite kubeliais. Užpilkite 150 ml arbatos ir palikite 30 minučių pastovėti.

REKLAMA

Susmulkinkite slyvas, svogūnus ir papriką.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite jautienos gabalėlius. Apkepkite. Išimkite iš keptuvės.

Toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus ir sumaišykite su apkepta jautiena. Supilkite likusią arbatos dalį.

REKLAMA

Sudėkite slyvas. Troškinkite 35-40 minučių.

REKLAMA

Likus 10 minučių iki gaminimo pabaigos, suberkite smulkintą papriką, įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Prieš patiekdami, išspauskite česnaką, papuoškite petražolėmis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].