Traškūs bulviniai blynai tik iš bulvių? Taip, tai tikrai įmanoma! Tešlai reikės tik bulvių ir prieskonių, o įdarą kas kartą galėsite išbandyti vis kitokį! Traškių bulvinių blynų receptas jus nustebins savo ypatingu skoniu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g bulvių
  • Druskos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Kumpio
  • Sūrio

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite.
  2. Bulvių tarkius suberkite į vandenį, leiskite kelias minutes pastovėti, o tuomet vandenį nupilkite.
  3. Bulvių tarkius suberkite ant popierinių rankšluosčių, nusausinkite ir pabarstykite druska (galite naudoti ir mėgstamus prieskonius).
  4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kepkite apvalius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių – blyneliai turi įgyti auksinį atspalvį.
  5. Pusę blynelių sudėkite į kepimo skardą, ant jų dėkite pjaustytą sūrį ir kumpį, uždenkite likusiais blyneliais.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Pastaba: jei bulvės labai vandeningos, į tarkius galite įmaišyti šiek tiek maltų avižinių dribsnių.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].