Traškios šviežių kopūstų salotos. Tiks prie bet kokio patiekalo

Jei šios šviežių kopūstų salotos jums dar nepažįstamos, rekomenduojame jas pasigaminti. Jos gali būti ir garnyras ir valgomos vienos.

REKLAMA

Jums reikės:

  • balti kopūstai – 500 g;
  • morkos – 75 g;
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • actas 9% – 1,5 šaukšto;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai

Gaminimas:

REKLAMA

Susmulkinkite baltuosius kopūstus. Morkas sutarkuokite rupia tarka. Kopūstus ir morkas sumaišykite su druska. Maišykite rankomis, lengvai spausdami kopūstus. Taip jie taps minkštesni ir išskirs sultis. Kopūstus palikite 15 minučių.

Paėjus šiam laukui įpilkite cukraus, acto ir gerai išmaišykite šaukštu. Palikite 5 minutes. Įdėkite pjaustytų žolelių ir augalinio aliejaus. Padėkite į šaldytuvą maždaug 20 minučių. 

REKLAMA

Traškios kopūstų salotos su marinatu, paruoštos!

kopūstų salotos

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].