Trapios tešlos pyragas su vaisiais ir kremu

Šis trapios tešlos pyragas su vaisiais ir kremu patiks visiems, kurie neabejingi desertams! Tereikia pamėginti jį išsikepti, o tai irgi nėra sudėtinga.

REKLAMA

Sudėtis

  • 200 g sviesto arba margarino
  • 1 kiaušinis
  • 1,5 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 stiklinė cukraus
  • 2 stiklinės miltų

Įdarui

REKLAMA
  • vaisiai (bet kokie)
  • arba varškė

Kremui

  • 500 g grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 3 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai miltų
  • vanilinis cukrus pagal skonį

Paruošimas

Margariną arba sviestą peiliu susmulkinkite į mažus gabalėlius. Sudėkite cukrų, kepimo miltelius, kiaušinį. Užmaišykite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą.

REKLAMA

Įdarui supjaustykite vaisius mažais kubeliais. Pabarstykite šaukštu krakmolo. Kremui išplakite grietinę, cukrų, kiaušinius, miltus bei vanilinį cukrų.

Tešlą paskleiskite į formą, suformuokite šonus. Ant tešlos uždėkite vaisių ir užpilkite kremu.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ant karšto pyrago kremas gali tyvuliuoti, tačiau atvėsęs jis sutirštės. Pyragą visiškai atvėsinkite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].