Nei viena iškyla neapsieina be šio užkandžio!

REKLAMA

Specialus bulgariškas užkandis tradiciškai patiekiamas prieš kepant šašlykus, tačiau jis suvalgomas net greičiau, nei pati mėsa. Labai puiku tai, kad jį yra tikrai lengva paruošti – greičiausiai teks gaminti iš karto bent dvi porcijas.

Norint paruošti šį užkandį, jums reikės 1,5 kilogramo paprikos, 100 gramų petražolių ir kalendros, česnako galvutės ir 1 aitriosios paprikos.

REKLAMA

Pradėkite nuo paprikos paruošimo. Turite atsargiai pašalinti visą vidurį ir sėklas, nepažeisdami išorinės paprikos struktūros. Tai galite padaryti įprastu peiliu. Taip kiekvieną didelę papriką supjaustykite į keturias dalis.

REKLAMA

Atskirai pagaminkite marinatą: į puodą įpilkite vieną litrą vandens, įberkite 100 gramų druskos, 120 gramų cukraus, įdėkite 2 lauro lapus, šaukštelį kalendros sėklų, 10 kvapiųjų pipirų žirnelių, įpilkite 120 mililitrų augalinio aliejaus ir 150 mililitrų acto.

REKLAMA

Uždėkite marinatą ant viryklės ir užvirinkite. Kai tik užvirs, paprikas panardinkite į vandenį. Virkite jas ant vidutinės ugnies apie 3 minutes.

REKLAMA

Paprikas perkelkite į atskirą indą ir leiskite joms atvėsti. Tada supjaustykite visus žalumynus į kitą dubenį, o česnaką bei aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Mišinį suberkite ant atvėsusių paprikų, tada užpilkite tuo pačiu marinatu, kuriame jos virė. Uždenkite paprikas dangčiu ir paspauskite jas taip, kad jos būtų visiškai apsemtos marinatu. Palikite šaldytuve 12 valandų, po to galite mėgautis nepakartojamu skoniu!

REKLAMA

Vaizdo įrašo receptas:

Šis užkandis tinka prie bet kokios mėsos. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].