Ko gero, pasaulyje nėra žmogaus, kuris nenorėtų pasilepinti desertu. Ir nėra žmogaus, kuris bent kartą gyvenime nebūtų ragavęs eklerų.

REKLAMA

Tai labai subtilus ir kilnus desertas. Ir šiandien mes norime pasidalinti su jumis tradicinių eklerų receptu.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

stiklinė pieno (250 ml)

REKLAMA

100 g sviesto

REKLAMA

150 g miltų

REKLAMA

žiupsnelis druskos

REKLAMA

4 kiaušiniai

REKLAMA

kremui:

400 ml pieno

REKLAMA

kiaušinių tryniai – 2 vnt.

REKLAMA

pusantro šaukšto miltų

REKLAMA

pusantro šaukšto krakmolo

REKLAMA

cukrus – 80 g

REKLAMA

vanilės arba vanilino pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas

Tešla:

REKLAMA

Puode sumaišykite pieną, tirpintą sviestą ir druską. Išsijokite miltus, išmaišykite ir užvirkite masę. Nukelkite nuo viryklės ir leiskite šiek tiek atvėsti.

REKLAMA

Nuolat maišydami tešlą, supilkite kiaušinius. Supilkite paruoštą tešlą į konditerinį maišelį. Ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, išspauskite tešlą.

REKLAMA

Padarykite maždaug 10 cm ilgio juosteles, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite eklerus 25 minutes. 

REKLAMA

Šiuo metu neatidarykite durelių! Kai eklerai bus paruošti, padarykite skylutes kremui.

REKLAMA

Kremas:

Gerai išplakite trynius su cukrumi ir vanile. Palaipsniui supilkite pieną ir išsijokite miltus. Toliau maišykite, įpilkite krakmolo. Įsitikinkite, kad nėra gabalėlių. 

REKLAMA

Kremą įdėkite į mikrobangų krosnelę 3–5 minutėms. Po to, kai kremas paruoštas, užpildykite juo eklerus. 

REKLAMA

Norėdami papuošti, ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo paruoštus pyragaičius.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].