Tortas

Prieš porą metų riešutų-karamelės karštinė prasidėjo visuose šalies kampeliuose. Kiekviena konditerija bandė savaip pasigaminti savo „ Snickers“ tortą, o kai kurios šeimininkės netgi sugebėjo su juo įtikti savo artimiesiems.

REKLAMA

Tačiau šių tortų mada praėjo. Šiandien naminių pyragų mėgėjai užkariauja visiškai kitokį delikatesą. Tai nepaprastai švelnus, vidutiniškai saldus ir kvapnus tortas „Milka“. Galite jį ruošti keliais etapais. Ir mes mielai jums padėsime su tuo!

Tortas "Milka"

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Cukrus 9 šaukštai
  • Cukraus pudra 100 g
  • Kvietiniai miltai 4 šaukštai
  • Kepimo milteliai 1 šaukštelis
  • Kakavos milteliai 3 šaukštai
  • Vanduo 4 šaukšteliai
  • Pienas 715 ml
  • Krakmolas 70 g
  • Sviestas 270 g
  • Pieniškas šokoladas 140 g
  • Baltasis šokoladas 70 g

Gaminimas:

Pirmiausia pagaminkite biskvitą. Išplakite kiaušinius su 4 šaukštais cukraus iki putų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Tada į mišinį įpilkite karšto vandens, vėl viską sumaišykite.

REKLAMA

Šią masę supilkite į kiaušinių putas, viską sumaišykite su šaukštu. Įtieskite dvi identiškas nuimamas apvalias formas kepimo popieriumi. Į juos supilkite po vienodą kiekį tešlos.

REKLAMA

Kiekvieno pyrago skersmuo turėtų būti apie 20 cm, kepkite juos 15 minučių įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių. Tada išimkite ir palikite juos formose 10 minučių.

Tortas "Milka"

REKLAMA

Tada atsargiai išimkite iš formų pagrindus, iš jų pašalinkite kepimo popierius. Palikite biskvitus visiškai atvėsti. Tuo tarpu paruoškite kremą.

Tuo tarpu kambario temperatūros 170 g sviesto su cukraus pudra ir išplakite mikseriu. Proceso metu palaipsniui įpilkite baltą šokoladą. Maišykite, kol susidarys vienalytė masė.

REKLAMA

Tortas "Milka"

Metaliniame inde sumaišykite pienišką šokoladą su 3 šaukštais pieno, 2,5 šaukšto cukraus ir 100 g sviesto. Įdėkite dubenį į vandens vonią.

REKLAMA

Pirmiausia ištirpinkite šokoladą iki vientisos masės. Tada atvėsinkite mišinį, palikdami jį skystą. Dabar viskas paruošta tortui surinkti.

REKLAMA

Vieną biskvitą įdėkite į formą, sutepkite puse grietinėlės ir atvėsinkite šaldytuve. Kremas turėtų šiek tiek sukietėti. Supilkite pusę šokolado masės.

Uždėkite antrą biskvitą, padenkite jį likusiu kremu ir šokoladu.

REKLAMA

Prieš patiekdami, tortą rekomenduojame išimti iš formos. Tortas “Milka” paruoštas. Galite jį iš karto patiekti supjaustytą arba atnešti visą tortą ant stalo.

Tortas "Milka"

Tortas „Kilimandžaras“ – įspūdingas ir originalus desertas jūsų stalui

Tortas „Kilimandžaras“ - įspūdingas ir originalus desertas jūsų stalui

REKLAMA

Kad paruoštumėte įspūdingą ir originalų desertą visai nebūtina būti kulinarijos meistru ar rinktis vien brangius ingredientus. Tortas „Kilimandžaras“ būtent toks ir yra. Tai desertas, kurį, įdėjęs šiek tiek pastangų, gali pasigaminti kiekvienas ir kuriam nereikia išskirtinių produktų. Išmėginkite!

Sudėtis

  • 130 g miltų
  • 180 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • 50 g sviesto
  • 30 g kakavos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 8 g vanilinio cukraus

Kremui

  • 400 g jogurto
  • 400 g grietinės
  • 800-850 g konservuotų persikų
  • 15 g želatinos
  • 50 g cukraus pudros
  • šokoladas ir cukraus pudra papuošimui

Gaminimas

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą ir kepimo miltelius. Persijokite sausus ingredientus į kitą dubenį.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius į maišytuvo dubenį, suberkite vanilinį cukrų ir, palaipsniui berdami cukrų, plakite kiaušinius, kol susidarys lengva ir ori masė. Kiaušinių-cukraus masė turėtų padidėti 2-3 kartus ir būti tiršta.

REKLAMA

Kai kiaušinių-cukraus masė taps reikiamos konsistencijos, palaipsniui į ją sudėkite sausus ingredientus, maždaug 3-4 porcijomis. Viską sumaišykite mentele, atlikdami tikslius judesius iš apačios į viršų ir iš kraštų į centrą, kad išlaikytumėte tūrį, gautą išplakus kiaušinius.

REKLAMA

Sudėkite atvėsusį išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą sudėkite į nuimamą formą. Formos dugną prieš tai išklokite kepimo popieriumi. Kepkite iš anksto iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

REKLAMA

Kai iškeps, neišimkite biskvito iš formos ir leiskite visiškai atvėsti. Galite iš anksto išsikepti biskvitą, kad prieš pjaustant jį į sluoksnius, nereikėtų laukti.

Biskvitas išeina pakankamai aukštas, kad jį būtų galima lengvai supjaustyti į tris dalis. Viršutinis sluoksnis turėtų būti pora centimetrų plonesnis už kitus. Iš antrosios dalies išpjaukite vidurį, kad liktų tik maždaug 1,5 cm storio sienos.

REKLAMA

tortas „Kilimandžaras“

Pirmąjį sluoksnį padėkite ant lėkštės, ant jo uždėkite iš antrosios dalies gautą sienelę ir sutvirtinkite kepimo formos žiedu. Viršutinį, plonesnį sluoksnį padalinkite į 12 vienodų trikampių.

REKLAMA

tortas „Kilimandžaras“

Persikus supjaustykite dideliais kubeliais. Želatiną išmirkykite persikų sirupe, kol išbrinks. Sutepkite torto sluoksnius persikų sirupu. Išpjaustytus trikampius pamirkykite tik prie pagrindo, kad per daug nesudrėgtų ir neperlūžtų.

REKLAMA

Išplakite grietinę su cukraus pudra. Pašildykite želatiną, kad ji visiškai ištirptų sirupe. Supilkite ją į jogurtą ir atsargiai sudėkite plaktą grietinę. Į grietinę sudėkite 2/3 persikų. Trečdalį kremo sudėkite į iš biskvito paruoštą formą. Sustatykite trikampius, kaip parodyta nuotraukoje.

tortas „Kilimandžaras“

REKLAMA

Likusį kremą švelniai įspauskite į žiedą, o ant viršaus uždėkite persikų gabalėlius.

tortas „Kilimandžaras“

REKLAMA

Padėkite tortą kelioms valandoms į šaldytuvą, kad kremas sustingtų.

Išimkite tortą iš šaldytuvo ir aptepkite šonus ištirpintu šokoladu. Kol šokoladas dar nesustingo, lengvai apibarstykite tarkuotu šokoladu. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

tortas „Kilimandžaras“

Tortas „Kilimandžaras“ paruoštas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].