Nėra nieko gardžiau už naminį obuolių pyragą su arbatos puodeliu, kai lauke yra šalta.

REKLAMA

Pabandykite iškepti pyragą pagal mūsų ne visai įprastą receptą su varškę ir aguonomis ir nesigailėsite.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

 

50 g smulkiai sumaltų migdolų

REKLAMA

~ 150 g kvietinių miltų

REKLAMA

½ šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

1 kiaušinio trynys

REKLAMA

70 g šalto sviesto

REKLAMA

½ citrinos žievelės

REKLAMA

50 g granuliuoto cukraus (pagal skonį)

REKLAMA

Ant vidutinės ugnies, lėtai maišant, sausoje keptuvėje pakepinkite maltus migdolus iki aukso rudos spalvos. Supilkite į plaktuvą.

REKLAMA

Supilkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų. pulsuojančiu režimu padarykite keletą apsisukimų.

REKLAMA

Supjaustykite šaltą sviestą į mažus kubelius ir supilkite į pagrindinį mišinį. Plakite, kol mišinys įgis tolygią konsistenciją.

REKLAMA

Perjunkite kombainą į vidutinį greitį ir supilkite trynį. Tešlą perkelkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir greitai minkykite iki vientisos konsistencijos.

REKLAMA

Kepimo formos dugną ir sienas išklokite kepimo popieriumi. Tešlą perdėkite į formą ir tolygiai paskirstykite po dugną. Padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Obuolių įdaras

REKLAMA

6-7 dideli saldūs ir rūgštūs obuoliai

REKLAMA

30 ml citrinos sulčių

REKLAMA

30 g sviesto

REKLAMA

2 šaukštai tamsaus romo (neprivaloma)

REKLAMA

50–100 ml rudojo cukraus (pagal skonį)

REKLAMA

Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į gilų indą, apšlakstykite citrinos sultimis, apšlakstykite cukrumi ir švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Kaitinkite ant nedidelės ugnies didelio skersmens keptuvėje, su 30 g sviesto. Perkelkite obuolius, įpilkite romo ir kaitinkite maždaug 1 minutę, švelniai maišydami.

REKLAMA

Varškės ir aguonų įdaras

500 g kreminės varškės

REKLAMA

100 ml neriebios grietinėlės (nenugriebto pieno)

REKLAMA

70–100 g aguonų (pagal skonį)

REKLAMA

2 šaukštelių vanilės ekstraktas

REKLAMA

2-3 šaukštai granuliuotas cukrus (pagal skonį)

REKLAMA

2 šaukštai kukurūzų krakmolas (30 ml)

REKLAMA

Sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies, maišydami, aguonas pakepkite. Varškę supilkite į gilų dubenį, cukrų, vanilę, krakmolą ir aguonas. Plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Saldūs trupiniai

80 g kvietinių miltų

REKLAMA

60 g šalto sviesto

REKLAMA

1–2 šaukšteliai malto cinamono (nebūtina)

REKLAMA

50 g rudojo cukraus (pagal skonį)

REKLAMA

Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Į virtuvinio kombaino indą supilkite miltus, suberkite cukrų, cinamoną, sviestą. Plakite, kol masė įgaus tolygią konsistenciją.

REKLAMA

Išimkite tešlos formą iš šaldytuvo. Varškės ir aguonų mišinį supilkite ant formos dugno, išlyginkite. Ant varškės sluoksnio pridėkite tolygiai paskirstytus obuolius.

REKLAMA

Pabarstykite pyragą trupiniais ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ° C 40–45 minutes. Išimkite pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite 5–7 minutes, neišimdami iš formos.

REKLAMA

Atsargiai išimkite pyragą iš formos ir padėkite ant grotelių, kol jis visiškai atvės. Patiekite su plakta grietine arba išlydyta grietinėle su cukrumi.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].