Tobulas marinatas agurkams, jei norite jų traškių!

Receptas labai paprastas, agurkai labai skanūs, vidutiniškai aštrūs, beveik nesūrūs (tai visas šio recepto malonumas). O svarbiausia – labai traškūs!

REKLAMA

Marinatas 2 litrams vandens

  • 130 g cukraus
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 150 ml acto

Į stiklainį pridėti

REKLAMA
  • 2 šakelės krapų
  • 2 vyšnių lapai
  • 2 serbentų lapai
  • 3-4 skiltelės česnako
  • 3-4 juodųjų pipirų žirneliai

Keturiems 1 litro stiklainiams reikia apie 3-3,5 kg agurkų ir maždaug 2 litrų marinato, viskas priklauso nuo to, kaip stipriai sugrūsite agurkus į stiklainius.

REKLAMA

Agurkus nuplaukite, 3 valandas pamirkykite šaltame vandenyje.

REKLAMA

Stiklainius gerai išplaukite soda ir sterilizuokite orkaitėje. Esant 110 laipsnių temperatūrai, 1 litro stiklainius 15 minučių. Kiekvieno stiklainio dugne pridėkite žolelių, česnako, pipirų grūdelių.

REKLAMA

Stiklainius sandariai pripildykite agurkais (kiek įmanoma). Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangtelius ir palikite 15 minučių. Vandenį nupilkite. Du kartus taip nupilkite vandenį, o trečią kartą užpilkite marinatu.

REKLAMA

Marinatui užvirkite 2 litrus vandens, pridėkite druskos, cukraus ir acto.

REKLAMA

Užsukite stiklainius, apverskite ir palikite, kol visiškai atvės.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].