Tik pačiame tolimiausiame pasaulio kampelyje žmonės nėra girdėję apie tiramisu. Šį populiarų itališką desertą pamėgsta kone kiekvienas, bent kartą jo paragavęs. Tačiau jo negalima laikyti dietiniu. Mažiau kaloringą tiramisu versiją galima pagaminti iš parduotuvėje pirktos neriebios grietinės ir kreminio sūrio. Todėl šį savaitgalį mes jums siūlome išbandyti vieną iš labiausiai vertinamų tiramisu su grietine ir kreminiu sūriu receptų.

REKLAMA

Paruoštas drėgnas pyragas bus nepaprastai švelnus, purus, su išliekančiu kavos ir kakavos aromatu. Klasikiniame gaminio recepte kremo pagrindą sudaro maskarponės sūris, grietinėlė ir kiaušiniai. Jis skanus, bet labai riebus. O tokį desertą gali ragauti ne kiekvienas. Ir čia ne kiek pinigų, kiek sveikatos klausimas.

REKLAMA

Svarbiausi patarimai, kaip pagaminti tiramisu su grietine ir kreminiu sūriu

Desertui būtinai reikia naudoti vidutinio riebumo grietinę – geriausia 15 procentų. Taip gausite vidutinio tirštumo kremą ir labai purią tekstūrą. Recepte nurodytas tik simbolinis cukraus pudros kiekis, todėl saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį. Pirkite kreminį sūrį be jokių priedų ir atidžiai perskaitykite jo sudėtį. Jei produkte yra skonio stipriklių ir konservantų, tiramisu tai gali labai pakenkti.

REKLAMA

Sudedamosios dalys

  • Savojardi sausainiai 200 g
  • Tepamas kreminis sūris (pvz.: Philadelphia) 200 g
  • Grietinė 15% 150 g
  • Cukraus pudra 2 šaukštai
  • Vanduo 100 ml
  • Tirpi kava 1 valgomasis šaukštas
  • Kakavos milteliai 2 valgomieji šaukštai.

Paruošimo būdas

REKLAMA

Į stačiakampės skardos dugną sudėkite Savojardi sausainius. Jei norite natūralesnio skonio, naudokite naminius keptus sausainius.

REKLAMA

Tirpią kavą užpilkite šiltu vandeniu. Sausainius pamirkykite kavoje po 3-5 sekundes iš abiejų pusių.

REKLAMA

Išplakite kreminį sūrį, į jį sudėkite grietinę, cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.

Mišinį plakite mikseriu bent 5 minutes, kol jis taps vientisas.

REKLAMA

Tuomet tepkite kremą ant sausainių. Išlyginkite paviršių mentele.

REKLAMA

Tiramisu gausiai pabarstykite kakavos milteliais. Pyragą padėkite į šaldytuvą 2 valandoms, o geriausia – per visą naktį.

Paruoštą tiramisu desertą supjaustykite vienodais kvadratėliais ir patiekite ant stalo. Jis puikiai tinka ir prie stiprios kavos, ir prie žaliosios arbatos. Jo kvapas iš tiesų dieviškas! Skanaus apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].