Jums reikės:

REKLAMA

Kiaulienos mentė1–1,5 kg

REKLAMA

Alyvuogių aliejus pagal skonį

REKLAMA

Druska pagal skonį

REKLAMA

Juodieji pipirai (malti) pagal skonį

REKLAMA

Šalavijas 2 šaukštai

REKLAMA

Rozmarinas 2 šaukštai

REKLAMA

Apelsinų žievelės 3 šaukštai

REKLAMA

Česnakai 6 skiltelės

REKLAMA

Krapai 2 šaukštai

REKLAMA

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu. Padarykite vieną gilų pjūvį maždaug per vidurį mėsos.

REKLAMA

Išskleiskite ją. Padarykite gilų pjūvį lygiagrečiai stalui.

REKLAMA

Padarykite įstrižus pjūvius ten, kur sluoksnis yra storesnis. Tai būtina, kad mėsa geriau išsimarinuotų.

REKLAMA

Paruoštą mėsą sutepkite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska.

REKLAMA

REKLAMA

Pabarstykite pipirais, krapais, smulkintu rozmarinu ir šalaviju. Susmulkinkite česnaką. Pabarstykite mėsą česnaku ir apelsinų žievele.

REKLAMA

Atsargiai susukite standų ritinį.

REKLAMA

Ritinį pabarstykite druska ir likusiais prieskoniais.

REKLAMA

Apriškite virvelėmis ir padėkite į šaldytuvą. Palikite ten 3-4 valandas. Idealu jei paliksite per naktį.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 230 ° C. Kepimo indą sutepkite alyvuogių aliejumi. Taip pat aliejumi  apliekite pačią mėsą. Įdėkite į orkaitę 20 minučių. 

REKLAMA

Tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 120 ° C ir kepkite dar 60 minučių.

REKLAMA

 Dar 10 minučių pakepkite uždengę su folija. Ir viskas, patiekalas paruoštas!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].