Tereikės morkų ir 15 min. jūsų laiko, kad paruoštumėte šį nuostabų desertą

Skaniausius ir neįprasčiausius desertus galima paruošti iš paprasčiausių ingredientų. Nepaisant mažų kaštų ir lengvo paruošimo, tokie desertai užkariauja visų šeimos narių širdis. Vieną tokį siūlome ir šiandien.

REKLAMA

Sudėtis

  • 800 g morkų
  • 275 g cukraus
  • 50 g graikinių riešutų
  • 160 g sausainių
  • kokoso drožlių

Paruošimas

Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Perkelkite į keptuvę ir suberkite cukrų. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Keptuvę uždėkite ant silpnos ugnies ir kaitinkite morkas po dangčiu, nuolat maišydamas, kol beveik visa drėgmė išgaruos. Po to nuimkite dangtį ir toliau kepkite morkas, kol drėgmė visiškai išgaruos. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir palikite morkas visiškai atvėsti.

Graikinius riešutus sutrinkite trintuvu. Taip pat sumalkite ir sausainius.

REKLAMA

Sumaišykite atvėsusias morkas su riešutais ir sausainiais. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus. Pusę morkų masės uždėkite ant maistinės plėvelės, apibarstytos kokosu, ir suformuokite dešrelę.

REKLAMA

Suformuokite antrą dešrelę.

REKLAMA

Kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą, o tada jau bus galima pjaustyti ir ragauti.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].