Unikali idėja, kaip paruošti ryžius, kurie yra labai populiarūs „YouTube“ tinkle – viskas vienoje keptuvėje, jūs paruošite ryžius be jokio mirkymo.

REKLAMA

Ryžiai, paruošti keptuvėje be jokio mirkymo

Rezultatas – fantastiški ryžiai, kurie tikrai patiks visai šeimai!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1/2 puodelio sviesto (apie 90 g)
  • 2 puodelių sausų baltųjų ryžių
  • 1/2 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 puodelio vandens
  • 1 puodelio saldžios grietinėlės arba pieno
  • 3/4 puodelio mėgstamų daržovių (šaldytų arba konservuotų)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Tefloninėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite ryžius, ir nuolat maišydami, sumaišykite ryžius su sviestu ir pakepinkite ryžius iki rudos spalvos.

REKLAMA

Ryžiai turi tapti auksiniai, o sviestas į juos turi įsigerti.

REKLAMA

REKLAMA

Į elektrinį trintuvą sudėkite nuluptą svogūną, česnako skilteles, įpilkite vandenį ir grietinėlę arba pieną.

Pagal skonį įberkite druskos.

REKLAMA

Viską išmaišykite.

REKLAMA

Šį mišinį supilkite į ryžius, esančius keptuvėje. Mišinys užvirs beveik iš karto, gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai įpilkite dar du puodelius vandens. Sumaišykite ir leiskite užvirti.

REKLAMA

Taip pat pagal skonį įberkite prieskonių.

REKLAMA

Įberkite daržovių, leiskite paruoštai masei dar kartą užvirti, uždenkite ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo.

Leiskite virti maždaug apie 10-15 minučių.

REKLAMA

Baigta – paragaukite, jei kažko trūksta, galite pagardinti druska ir pipirais.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

Sudėkite vištienos šlauneles ant nevirtų ryžių – greitai ir skaniai paruošite pietus

REKLAMA

Ryžiai su vištienos šlaunelėmis yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar pietums. Svarbiausia, kad šio patiekalo skonis yra tiesiog puikus! Šis „YouTube“ kanale pasidalintas patiekalo receptas yra paruošiamas lengvai, o ryžiai visada išverda puikiai.

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite masę iš dviejų didelių svogūnų ir dviejų morkų. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite su stambaus rupumo trintuve.

REKLAMA

Paimkite didelę keptuvę, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi, įkaitinkite ir pirmiausia sudėkite svogūną. Kepkite keletą minučių ir sudėkite morkas. Daržoves apkepkite ir pagardinkite pagal skonį.

Sunkiausią pasiruošimo etapo dalį jau padarėte.

REKLAMA

Jei naudojate 8 vnt. vištienos šlaunelių, sudėkite jas į pakankamai didelį dubenį. Apiberkite vienu arbatiniu šaukšteliu druskos.

REKLAMA

Taip pat pagal skonį įberkite maltų pipirų, vištienos ar kitų jums patinkančių prieskonių. Taip pat galite įpilti šiek tiek aliejaus, kad prieskoniai geriau pasiskirstytų ant mėsos.

Dabar galite paruošti ryžius. Jums reikės dviejų pilnų stiklinių. Perplaukite juos paprastu vandeniu.

REKLAMA

Stiklinėje kepimo formoje paskleiskite keptas daržoves ir suberkite nevirtus ryžius.

REKLAMA

Į keptuvę, kurioje buvo kepti svogūnai ir morkos, įpilkite keturias stiklines vandens, įberkite druskos ir taip pat galite įberti žiupsnelį pipirų.

Į ryžius įdėkite dvi skilteles česnako.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite vištienos šlauneles ir atsargiai supilkite sultinį. Uždenkite formą folija ir įdėkite į orkaitę 60 minučių. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Ištraukite iš orkaitės ir patikrinkite: ryžiai turi būti birūs.

REKLAMA

Skanus patiekalas visai šeimai jau yra paruoštas!

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].