Mano šeimos ir draugų teigimu, šie konservuoti pomidorai yra patys skaniausi.

REKLAMA

Kiekvienais metais stengiuosi paruošti kuo daugiau taip konservuotų pomidorų, tačiau jų vis tiek būna per mažai.

Konservuoti pomidorai yra ne tik skanūs, bet ir puikiai atrodantys, o juos paruošti yra tikrai labai paprasta.

REKLAMA

Geriausia rinktis didesnius pomidorus ir naudoti savo sode užaugintą česnaką.

REKLAMA

Kai pirkau kinišką česnaką, jis stiklainyje pažaliavo. Nors tai neatrodė labai gražiai, tačiau skoniui tai neturėjo jokios įtakos.

REKLAMA

Vienam 3 l talpos stiklainiui reikės:

  • Maždaug 3 kg pomidorų
  • 1-3 šaukštų smulkinto česnako

REKLAMA

Marinatui (1 l vandens)

  • 2 šaukštų druskos
  • 4 šaukštų cukraus
  • Taip pat į kiekvieną stiklinę pilu 9% acto: dedu pagal skonį (visada ragauju)

REKLAMA

Kaip gaminti?

Pomidorus nuplaukite karštu vandeniu.

REKLAMA

Ten, kur buvo stiebas, kiekvieną pomidorą  persmeigiu iešmeliu, nes tuomet pomidorai mažiau trūkinėja.

Pomidorus sudėkite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Beje, aš jau keletą metų sterilizuoju stiklainius vadinamuoju šaltuoju metodu.

REKLAMA

Stiklainius išplaunu karštu vandeniu ir soda, aplieju keliais šaukštais acto.

Belieka papurtyti stiklainius ir juos apversti, tada apversti aukštyn kojomis  (kartu su dangteliu), kad dangtelis taip pat būtų sterilizuotas.

REKLAMA

Užpilkite pomidorus verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Stiklainis nesuskils, jei vandens iš pradžių pilsite tik ant dugno. Per kelias sekundes stiklainis įšils, todėl nesutrūkinės.

Uždenkite stiklainius ir leiskite pastovėti 20-30 minučių.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite marinatą ir česnaką.

REKLAMA

Česnaką sutarkuokite stambia tarka arba sutrinkite blenderiu.

REKLAMA

Į vandenį įberkite druskos ir cukraus. Užvirinkite.

Kai vanduo stiklainiuose beveik atvės, nupilkite jį ir suberkite česnaką.

REKLAMA

Užpilkite marinatą.

REKLAMA

Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojom.

REKLAMA

Apvyniokite antklode ir palikite atvėsti.

Taip paruoštus pomidorus  galima laikyti kambario temperatūroje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.