Šiam patiekalui puikiai tinka ryžių likučiai!

REKLAMA

Jei jų neužsiliko nuo praeito patiekalo, ryžių virimas truks šiek tiek ilgiau nei paprastai. 

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

ilgagrūdžiai ryžiai – 200 gramų;

REKLAMA

kiaušinis – 4 vienetai;

REKLAMA

kumpis – 150 gramų;

REKLAMA

morka – 1 vienetas;

REKLAMA

keli svogūno laiškai;

REKLAMA

druskos pagal skonį;

REKLAMA

augalinis aliejus kepimui.

REKLAMA

patiekimui:

REKLAMA

papuoškite patiekalą krapų ar kitų žalumynų keliomis šakelėmis;

REKLAMA

gali pagardinti sojos padažu (pagal skonį).

REKLAMA

Gaminimas:

Gerai nuplaukite ryžius ir virkite pasūdytame vandenyje santykiu nuo 1:2, kol ryžiai pusiau išvirs. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

REKLAMA

Morką ir kumpį supjaustykite mažomis juostelėmis, svogūno laiškus susmulkinkite.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas ir pakepinkite 3–4 minutes, kol suminkštės. Morkas vis pamaišykite.

REKLAMA

Tada morkas sustumkite į vieną keptuvės pusę, o kitoje pusėje pakepkite kiaušinius (įmuškite kiekvieną atskirai).

REKLAMA

Tuomet į keptuvę suberkite ryžius, kumpį, svogūnų laiškus. Viską išmaišykite ir kepkite dar 3–4 minutes.

REKLAMA

Prieš patiekiant patiekalą papuoškite krapais ar kitomis žolelėmis.

REKLAMA

Labai skanu užsipylus ir sojos padažo!

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].