Puikus, nekeptas, trijų sluoksnių desertas, kurį pamėgs visa jūsų šeima ir draugai. Šio pyrago receptą radome internete.

REKLAMA

Jums reikės:

Pirmam sluoksniui:

REKLAMA
  • 2 stiklinių (200 ml) cukraus
  • 2 stiklinių vandens
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 200 g kokoso drožlių
  • 100 g šokolado
  • 250 g maltų sausainių
  • 200 g paprastų sausainių

Antram sluoksniui:

  • 100 g cukraus
  • 100-200 ml vandens
  • 100 g šokolado
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 200 g maltų graikinių riešutų
  • 200 ml apelsinų sulčių

Glajui:

REKLAMA
  • 150 g šokolado
  • 5 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

1 sluoksnis:

REKLAMA

Supilkite vandenį ir suberkite cukrų į puodą bei padėkite ant ugnies. Virkite, kol cukrus ištirps.

Tada įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami gerai ištirpinkite.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies ir suberkite kokoso drožles bei maltus sausainius.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Masę, kol ji dar šilta, sudėkite į formą.

REKLAMA

Ant jos uždėkite netrupintus sausainius, tik prieš tai pamirkykite juos apelsinų sultyse.

2 sluoksnis:

REKLAMA

Cukrų sumaišykite su vandeniu ir uždėkite ant ugnies. Virkite tol, kol cukrus ištirps.

Įdėkite sviesto arba margarino ir šokolado – maišydami viską ištirpinkite.

REKLAMA

Nukelkite nuo ugnies ir suberkite maltus graikinius riešutus.

Masę gerai išmaišykite ir užtepkite ant sausainių.

REKLAMA

Leiskite atvėsti ir paruoškite šokolado glajų.

REKLAMA

Glajus:

Ant silpnos ugnies šokoladą sumaišykite su aliejumi ir užpilkite paruoštą šokolado glajų ant pyrago. Galiausiai pabarstykite kokoso drožlėmis.

REKLAMA

Tortas šaltoje patalpoje arba šaldytuve išsilaikys visą savaitę.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].