Svogūnų pyragas. Patiekalas, kuris gali būti valgomas ir šaltas

Svogūnų pyragas– tai patiekalas, kurį pagaminsite labai greitai. o jo skonis pakerės kiekvieną, jis skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

REKLAMA

Jums reikės:

  • šaldytos tešlos – 500 g
  • svogūnų – 3 vnt.
  • lydytas sūrelis – 200g
  • kiaušiniai – 3 vnt. (+1 tepimui)
  • žalumynų
  • druskos
  • paprikos miltelių

Gaminimas:

REKLAMA

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite. Palikite atvėsti. Supjaustykite žalumynus.
Įmuškite 3 kiaušinius, suberkite papriką, druską, sūrį, žoleles, svogūnus. Gerai išmaišykite.

Iškočiokite pirmąją tešlos pusę. Įklokite ją į formą, ant viršaus sudėkite įdarą. Uždenkite antrąja tešlos dalimi. Kraštus užspauskite šakute. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 30-40 minučių.

REKLAMA

Svogūnų pyragas gali būti valgomas ir vienas ir su mėgstamu padažu ar salotomis.

Svogūnų pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].