Parduotuvėse ir turgavietėse jau galima įsigyti pirmųjų šviežių bulvių. Štai keletas receptų, kaip skaniai jas pasiruošti!

REKLAMA

1. Virtos bulvės su grietine

REKLAMA

Tradiciškai šviežios bulvės verdamos ir skaninamos aromatiniu padažu.

REKLAMA

Sudėtis:

1 kg šviežių bulvių

3-4 krapų šakelės

REKLAMA

200 ml neriebios grietinės

2-3 g džiovintų česnakų

REKLAMA

1 marinuotas agurkas

druska ir pipirai pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Virkite bulves, patikrindami jas peiliu: jis turėtų sklandžiai įsmigti į bulvę. Tuomet nedelsiant išjunkite kaitrą, kad bulvės nesukristų.

REKLAMA

Nusunkite vandenį ir palikite bulves puode. Pagardinkite džiovintais česnakais ir 100 ml grietinės.

REKLAMA

Sutarkuokite agurką ir peiliu susmulkinkite krapus.

REKLAMA

Sumaišykite juos su likusia grietine ir pridėkite prie bulvių. Jei nuspręsite į padažą nedėti agurkų, galite šiek tiek kitaip paruošti patiekalą.

REKLAMA

Nusunkite bulves, sudėkite visus prieskonius, žalumynus, grietinę ir virkite dar 10 minučių ant mažos ugnies.

REKLAMA

2. Virtos ir keptos šviežios bulvės

Šviežios bulvės bus ypač skanios, jei iš pradžių jas išvirsite, o tada apkepsite.

REKLAMA

Sudėtis:

1 kg šviežių bulvių

REKLAMA

4 šaukštai augalinio aliejaus

1 šaukštelis džiovintų česnakų

REKLAMA

6 šaukštai sojų padažo

6 šaukštai medaus

REKLAMA

2 šaukštai sezamo sėklų

druska ir pipirai pagal skonį

REKLAMA

Gaminimas:

Bulves išvirkite taip, kad jos išliktų šiek tiek drėgnos viduje. Nusunkite vandenį ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite džiovintais česnakais.

REKLAMA

Kol bulvės atvės, ruošiame padažą. Medus turi būti sutrinamas su sojos padažu ir augaliniu aliejumi, pridėkite žiupsnelį druskos. Viską supilkite ant bulvių.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite 1 šaukštelį augalinio aliejaus ir sudėkite bulves padaže. Pakepę 2 minutes, pabarstykite sezamu.

REKLAMA

Nuolat maišykite, kad nepriliptų ir apskrustų tolygiai.  Kai bulvės pasidengia saldžia, tamsia plutele, nuimkite nuo ugnies.

REKLAMA

Kad patiekalas būtų dar neįprastesnis, vietoj česnakų galite naudoti džiovintą imbierą.

REKLAMA

3. Bulvės su grybais ir vyno padažu

Ar jūs kada nors ragavote bulvių su vynu?

REKLAMA

Sudėtis:

1 kg šviežių bulvių

REKLAMA

300 g grybų

1 skiltelė česnako

REKLAMA

180 ml sauso baltojo vyno

70 g sviesto

REKLAMA

druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą, pridėkite prieskonių pagal skonį ir gauta mase apšlakstykite žalias bulves.

REKLAMA

Truputį sutraiškykite česnako skiltelę, kad ji išliktų sveika, bet pasirodytų sultys. Įdėkite į prikaistuvį ir maišydami virkite minutę.

REKLAMA

Pašalinkite česnaką iš prikaistuvio, supilkite vyną, supjaustytus grybus, sviesto padažu apšlakstytas bulves ir virkite ant mažos ugnies po dangčiu, kol visas skystis išgaruos.

REKLAMA

Tada galite pridėti šiek tiek daugiau aliejaus ir virkite ant didelės ugnies maišydami. Bulvės bus paruoštos, kai jos įgaus auksinę plutą. Patiekalas gali būti papuoštas bet kokiais žalumynais.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].