Vieno paragauti tikrai neužteks!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 250 g
  • Šaltas sviestas – 220 g
  • Riebi grietinė – 100 g
  • Tryniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas be kauburėlio
  • Druska – 1 žiupsnelis
  • Tiršta uogienė ar džemas (abrikosų, serbentų ar kitoks)

Paruošimo eiga:

REKLAMA
  1. Sukapokite šaltą sviestą su miltais į trupinius.
  2. Sumaišykite grietinę, kiaušinių trynius, cukrų ir druską, po to gautą masę supilkite į miltų ir sviesto mišinį ir išminkykite ne per daug minkštą tešlą.
  3. Tešlą iškočiokite į rutulį ir įdėkite į maišelį. Padėkite gautą tešlą į šaldytuvą 1 valandai, o geriausia – per visą naktį.
  4. Atšaldytą tešlą padalinkite į 2 dalis. Vieną dalį vėl įdėkite į šaldytuvą, o kitą iškočiokite plonu, maždaug 5 mm storio sluoksniu ir pabarstykite miltais.
  5. Aštriu peiliu supjaustykite 6×6 cm dydžio kvadratėliais.
  6. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėkite po pusę šaukštelio įdaro. Suvyniokite į ritinuką.
  7. Kepkite 180°C temperatūroje 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Mėgaukitės su gardžiu arbatos gėrimu!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].