Jei norite, kad šventiniai patiekalai būtų ne tik skanūs, bet taip pat ir puošiantys stalą, siūlome išbandyti šį receptą, kuris tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g bulvių
  • 30 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 30 g kietojo sūrio
  • 650 g vištienos filė
  • 200 g svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 250 g pievagrybių
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 20 g smulkintų krapų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite bulves  ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Įdėkite sviesto ir sutrinkite. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tarkuoto sūrio ir smulkintų krapų, išmaišykite. Jei gauta masė atrodo per tiršta, galite įpilti šiek tiek vandens.

REKLAMA

Supjaustykite vištienos  filė ir 100 g svogūnų. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos miltelių ir smulkintą česnaką. Viską susmulkinkite blenderiu arba sumalkite.

REKLAMA

Susmulkinkite pievagrybius ir 100 g svogūnų, pakepinkite augaliniame aliejuje.

Sutrintą arba sumaltą vištieną padalinkite į 7 lygias dalis. Į centrą dėkite grybų įdarą.

REKLAMA

Iš gautos masės formuokite kūgius, dėkite ant kepimo skardos. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

REKLAMA

Sutrintų bulvių masę sudėkite į konditerinį švirkštą ir papuoškite iškeptus kūgius. Kepkite  15 minučių 180 laipsnių temperatūroje orkaitėje.

REKLAMA

Prieš patiekdami galite papuošti žvaigždutėmis ir tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].