Šventinė šaltiena. Kaip geriausia paruošti jos didelį kiekį?

Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.

REKLAMA

 šaltiena

Jums reikės:

  • 2 kg mėsos
  • 3 l vandens
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno galvos
  • druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pasirinktą mėsą verta virti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.

REKLAMA

šaltiena

Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.

REKLAMA

Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.

šaltiena

REKLAMA

Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.

Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nukoškite. Užvirkite ir užpylę ant mėsos leiskite sustingti.

REKLAMA

šaltiena

Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketinate visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvelę ir užšaldykite.

REKLAMA

Skanaus!

šaltiena

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].