Šventinė šaltiena. Kaip geriausia paruošti jos didelį kiekį?

Daugelyje šeimų šaltiena laikoma neatsiejamu švenčių atributu. Bet kadangi patiekalo gaminimas užtrunka ilgai, ji dažnai gamina iš anksto.

 šaltiena

Jums reikės:

2 kg mėsos

Kiaulienos išpjova

3 l vandens

vanduo

1 didelė morka

morkų kotletai

1 svogūno galva

svogūnai

druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Pasirinktą mėsą verta vartoti su kremzlėmis ir sąnariais, kad nereikėtų dėti želatinos. Galite pridėti vištienos kojų. Visa ši mėsa pirmiausia turi būti mirkoma tris valandas.

šaltiena

Virkite mėsą 5 minutes, nupilkite pirmąjį sultinį, kruopščiai nuplaukite mėsą.

Mėsą užpilkite švariu vandeniu ir vėl padėkite ant ugnies. Užvirkite ir virkite apie 5 valandas.

šaltiena

Pasibaigus nurodytam laiko tarpui, sudėkite svogūnus, morkas, prieskonius. Virkite dar 2 valandas.

Paskui supjaustykite mėsą. Naudodami marlę, sultinį kruopščiai nupilkite. Užvirkite ir užpilę ant mėsos leiskite sustingti.

šaltiena

Šaltiena paruošta. Supjaustykite ją ir jei neketina visko valgyt iš karto, suvyniokite į maistinę plėvėlę ir užšaldykite.

šaltiena

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].