Cinamono ir apelsinų duetas – tai tiesiog tobulas duetas, kurio aromatas turbūt kiekvienam mūsų primena Kalėdas. Paruošti tokius kalėdinius sausainius yra labai paprasta, taigi, belaukdami švenčių galite jau dabar pasimėgauti tobulu šio kepinio skoniu.

REKLAMA

Jums reikės:

220 g sviesto

REKLAMA

200 g rudojo cukraus

1 kiaušinio

REKLAMA

Saujelės smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės

380 g miltų

REKLAMA

Žiupsnelio druskos

1 šaukštelio malto cinamono

REKLAMA

Cukraus pudros

Kaip gaminti?

REKLAMA

1 žingsnis

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

REKLAMA

2 žingsnis

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir kiaušiniu, maišykite iki kreminės konsistencijos, įberkite smulkintą apelsinų žievelę.

3 žingsnis

REKLAMA

Sumaišykite miltus, druską ir cinamoną. Supilkite ingredientus į dubenį, minkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į plastikinę plėvelę, 60-90 minučių palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

4 žingsnis

REKLAMA

Atšaldytą tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio sluoksnio. Formomis išpjaukite žvaigždutes, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, įdėkite į šaldytuvą.

5 žingsnis

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išimkite kepimo skardą su sausainiais iš šaldytuvo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol pagels.

6 žingsnis

Karštus sausainius apibarstykite cukraus pudra. Kai sausainiai atvės, laikykite sandariai uždarytoje dėžutėje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].