Švelniai rauginti agurkai. Dieviškas skonis, kuris primins vasarą visus metus!

Kartą mano vyras ir aš buvome pakviesti į neįprastas vestuves. Neįprastas, nes kaimiškas. Išlepintam miestiečiui dalyvauti vestuvėse kaime – neregėta retenybė. Trumpai apibūdinant šį veiksmą, buvome „sužavėti“ ir „nustebinti“. Bet tose vestuvėse buvo vienas užkandis, dėl kurio aš nedvejodama eidavau pas jaunikio mamą ir prašiau recepto, tai rauginti agurkai.

REKLAMA

rauginti agurkai

RAUGINTI AGURKAI ŽIEMAI BE STERILIZACIJOS

Nuostabi skaitytoja atskleidė neprilygstamo užkandžio paslaptį. Pagal skonį agurkai primena lengvai sūdytus, bet traškesnius ir aromatingesnius. Tačiau juos lengva paruošti ir gerai laikyti.

REKLAMA

Ne kartą patikrinę receptą, mama ir aš pritaikėme jį vasarnamio variantui. Mama marinavo agurkus tiesiai lauke penkių litrų vandens buteliuose.

REKLAMA

Jei jūs, mieli skaitytojai, vis dar manote, kad rauginti agurkai negali jūsų nustebinti, neskubėkite atsakyti. Receptas, kuriame šiandien siūlome, nusipelno ypatingo dėmesio. Bent jau todėl, kad nė vienas mūsų redakcijoje nevalgė skanesnių agurkų nei šie „vestuviniai“.

Sudedamųjų dalių kiekis apskaičiuojamas viename trijų litrų stiklainyje agurkų. Penkių litrų butelyje kiekį reikia padvigubinti.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg agurkų
  • 100 g druskos
  • 1 litras vandens
  • 3 krapų žiedynai
  • 1 lapas krienų
  • 1 galva česnako
  • 4 žirneliai juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapai
  • 1 šaukštelis garstyčių milteliai
  • 1/4 ankšties aitriųjų pipirų
  • 2 vyšnių lapai
  • 2 lapai juodųjų serbentų
  • 2 ąžuolo lapai

rauginti agurkai

Gaminimas:

Agurkus nuplaukite šepetėliu ir keletą valandų pamerkite į šaltą vandenį. Mirkymas yra puikus būdas išlaikyti agurkus traškius. Agurkų galiukus galima nupjauti.

REKLAMA

Kruopščiai nuplaukite stiklainį; jums nereikia jo sterilizuoti.

Krapų, krienų, vyšnių, serbentų ir ąžuolo lapus nuplaukite šaltu vandeniu, nulupkite česnaką.

REKLAMA

Sudėkite pusę lapų, raudonųjų pipirų, česnako ir prieskonių iki stiklainio dugno. Agurkus ant viršaus uždėkite kuo sandariau.

REKLAMA

Puode įkaitinkite vandenį ir jame ištirpinkite druską.

Agurkus užpilkite sūrymu, uždėkite likusius lapus ant viršaus ir uždenkite buteliuką dangčiu.

REKLAMA

Agurkus marinuokite 5 dienas. Tada išpilkite sūrymą (neišmeskite prieskonių ir žolelių), nuplaukite agurkus ir užpilkite švariu šaltu vandeniu. Po mėnesio užkandis yra paruoštas. Tokie agurkai visada išlaiko šviežiai raugintų skonį.

Marinuoti agurkus 2 dienas. Po dviejų dienų užpilkite sūrymu, pašalinkite česnaką ir žoleles, atsargiai nuplaukite agurkus po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

rauginti agurkai

Sūrymą perpilkite per marlę ir užvirkite, pašalindami putas.

REKLAMA

Į švarius, sterilizuotus stiklainius sudėkite nuplautus agurkus, truputį šviežių krapų ir česnako (savo nuožiūra) ir viską užpilkite verdančiu sūrymu. Užsukite metalinius dangtelius.

Stiklainiai su agurkais apverčiami aukštyn kojomis. Palikite šioje pozicijoje vienai dienai.

REKLAMA

Padėkite stiklainius vėsioje vietoje, kad ilgai laikytumėte.

rauginti agurkai

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].