Jums reikės:

REKLAMA

Biskvitui:

miltų – 220 g;

REKLAMA

kepimo miltelių – 0,5 šaukštelio;

REKLAMA

sodos – 1 šaukštelio;

REKLAMA

kakavos miltelių – 90 g;

REKLAMA

druskos – žiupsnelio;

REKLAMA

bananų – 4 vnt.;

REKLAMA

morkų – 150 g;

REKLAMA

vandens arba pieno – 240 ml;

REKLAMA

augalinio aliejaus arba sviesto (lydyto) – 120 ml + šiek tiek daugiau, kad suteptumėte formą;

REKLAMA

cukraus pudros – 100 g;

REKLAMA

Vanilino – 1-1,5 g (1 pakelio);

REKLAMA

Glazūrai:

REKLAMA

tamsaus šokolado – 125 g;

REKLAMA

sviesto – 120 g;

REKLAMA

cukraus pudros – pagal skonį.

REKLAMA

Kaip  gaminti:

Sumaišykite miltus su kakava, soda, kepimo milteliais ir druska.

REKLAMA

Smulkiai supjaustytas morkas ir bananus susmulkinkite maišytuvu iki tyrės konsistencijos, sumaišykite su riebalais (aliejumi arba lydytu sviestu) ir vandeniu arba pienu, tada įpilkite cukraus pudros ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite miltų ir morkų-bananų mišinius, įberkite vanilino ir vėl gerai išmaišykite.

REKLAMA

Ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 40 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros.

REKLAMA

Kol pyragas kepa, suberkite sulaužytą gabalėliais šokoladą  kartu su sviestu į mažą indą ir ištirpinkite vandens vonelėje, kad būtų gauta homogeniška masė. Suderinkite saldumo lygį pagal savo skonį pridedant cukraus.

REKLAMA

Prieš išimdami biskvitą iš formos, leiskite jam šiek tiek atvėsti.

REKLAMA

Padenkite biskvito paviršių šiek tiek atvėsusiu glaistu ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].