Tai – visiškai paprastas, tačiau tikrai ypatingas receptas, kuris nepareikalaus didelių pastangų.

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg obuolių

REKLAMA

0,5 kg cukraus

3 šaukštų acto (8%)

REKLAMA

0,5 šaukštelio malto cinamono

2 arbatinių šaukštelių maltų pipirų

REKLAMA

4 šaukštų romo

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite nuplautus obuolius, supjaustykite ir suberkite į gilesnį kepimo indą. Užpilkite actu, sumaišykite. Kepkite iki 200–250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 min. Kepdami nemaišykite.

Išimkite iš orkaitės ir tolygiai pabarstykite 0,25 kg cukraus, įdėkite į orkaitę 15 minučių.

REKLAMA

Užberkite dar 0,25 kg cukraus, vėl pašaukite į orkaitę, kepkite 15-20 minučių.

Gautą masę supilkite į dubenį, įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono ir 2 arbatinius šaukštelius pipirų, įpilkite 4 šaukštus romo. Išplakite iki pageidaujamos konsistencijos.

REKLAMA

Gautą turinį supilstykite į stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].