Šiandien prekybos centrų vitrinos yra užpildytos vištienos mėsa. Ir visi žinome, kad gamintojai ne visada sąžiningai konkuruoja tarpusavyje.

REKLAMA

Jie maitina naminius paukščius hormonais ir antibiotikais. Šie viščiukuose gali išbūti daugiau nei vieną savaitę.

REKLAMA

Kaip apsisaugoti ir kokių atsargumo priemonių imtis? Kenksmingas medžiagas iš vištienos galima pašalinti tiesiog namų virtuvėje.

REKLAMA

Sultinys

REKLAMA

Jei verdate parduotuvėje pirktą vištieną, geriau nenaudoti jos sultinio. Jame nėra nieko naudinga. Virimo metu visi toksinai išplaunami iš mėsos ir patenka tiesiai į sultinį.

REKLAMA

Sriubai rekomenduojama naudoti naminių paukščių mėsą.

REKLAMA

Kepta vištiena

Jei nuspręsite gaminti keptą vištieną, išvalykite vidaus organus. Nes būtent ten susikaupę toksinai. Taip pat rekomenduojame pašalinti odą.

REKLAMA

Tirpalas toksinams pašalinti

REKLAMA

Pamirkykite vištieną tirpale. Tam reikia 1 litro gryno vandens ir kelių šaukštų druskos. Taip pat pridėkite 1/4 citrinos sulčių.

REKLAMA

Pamerkite vištieną į tirpalą 2 valandoms. Išpilkite tirpalą. Padarykite naują ir mirkykite vištieną dar valandą ar dvi.

REKLAMA

Naminius paukščius rekomenduojama mirkyti mineraliniame vandenyje. Taip ne tik išvalysite kenksmingas medžiagas, bet ir mėsa taps minkštesnė.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].