Greitas, lengvas ir neįtikėtinai skanus braškių pyragas!

REKLAMA

Neįtikėtinai gaivus vaisinis desertas, kuris yra labai populiarus.

REKLAMA

Šį fantastiškai skanaus braškių pyrago receptą radome „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g braškių
  • braškių uogienės

Tešlai:

  • 3 kiaušinių
  • 90 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 90 g paprastųjų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

Kremui:

REKLAMA
  • 500 g maskarponės
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštelio citrinos žievelės
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 7 lapelių želatinos
  • 60 g cukraus pudros
  • 1 valgomojo šaukšto plakamos grietinėlės

Viršui:

  • 380 ml vandens
  • 18 g raudonos spalvos želė
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską, cukrų.

REKLAMA

Plakite maišytuvu 8-10 minučių.

Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį su tešla.

REKLAMA

Sumaišykite plaktuvu.

REKLAMA

Supilkite tešlą į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.

Tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 12 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Leiskite biskvitui atvėsti ir perpjaukite jį per pusę.

REKLAMA

Į skardą įdėkite vieną biskvito dalį.

Aptepkite braškių džemu.

REKLAMA

Kelias minutes mirkykite želatiną dubenyje su šaltu vandeniu.

REKLAMA

Į dubenį supilkite grietinėlę, vanilinį cukrų.

Suplakite maišytuvu.

REKLAMA

Į didelį dubenį sudėkite maskarponę, cukrų, citrinos žievelę, grietinėlę.

REKLAMA

Kremą išplakite mikseriu.

Išspauskite želatinos gabalėlius, sudėkite į puodą.

REKLAMA

Maišykite, kol želatina ištirps.

REKLAMA

Dar karštą supilkite grietinėlę ir išmaišykite.

Skystą želatiną iš karto įmaišykite į kremą.

REKLAMA

Ant biskvito, padengto braškių uogiene, užtepkite kremą ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite kitą pusę biskvito.

Paspauskite ranka.

REKLAMA

Tešlos viršų aptepkite braškių džemu.

Ant viršaus išdėliokite perpus perpjautas braškes.

REKLAMA

Į puodą supilkite šaltą vandenį, raudonos spalvos želė, cukrų, jei reikia.

REKLAMA

Nuolat maišydami kaitinkite iki virimo.

Virkite 1 minutę.

REKLAMA

Tada leiskite atvėsti apie 5 minutes, retkarčiais pamaišykite.

REKLAMA

Užpilkite želė ant braškių ir leiskite jai sustingti.

Mėgaukitės!

REKLAMA

Vaizdo įrašo instrukcijos:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].