Šis braškių ir sūrio pyragas atrodo labai dailiai, o jo skonis yra tiesiog pasakiškas. Tai – puiki atgaiva karštomis vasaros dienomis ir nuostabus desertas, padedantis praskaidrinti nuotaiką visais metų laikais.

REKLAMA

Jums reikės:

Pagrindui:

REKLAMA

250 g sviestinių sausainių

80 ml lydyto sviesto

REKLAMA

Kremui:

500 g varškės

REKLAMA

300 g maskarponės kreminio sūrio

200 ml plaktos grietinėlės

REKLAMA

200 g cukraus

2 valgomųjų šaukštų miltų

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo

Žiupsnelio vanilinio cukraus

REKLAMA

3 kiaušinių

Papuošimui:

REKLAMA

Šviežių braškių ar kitų uogų

2 pakelių želatinos

REKLAMA

Kaip gaminti?

Sutrinkite sausainius, supilkite tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite, supilkite į pyrago formą (maždaug 26 cm skersmens).

REKLAMA

Dabar ruošime kremą. Į didesnį dubenį suberkite varškę, maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir miltus, įberkite vanilinio cukraus, viską išplakite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Ant sausainių tešlos tolygiai paskirstykite gautą masę.

REKLAMA

Kepkite iki 160 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

REKLAMA

Nuplaukite braškes, perpjaukite pusiau. Kai pyragas iškeps, braškėmis papuoškite jo viršų.

REKLAMA

Želatiną paruoškite pagal instrukciją, supilkite ant pyrago viršaus, palaukite, kol sustings. Supjaustykite ir patiekite. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].