Paruoškite šią fantastišką sultingą mėsą su grybais pagal šį receptą iš „YouTube“ kanalo. Iškepkite viską kartu su bulvėmis ir nuostabūs pietūs bus paruošti!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 svogūnų
  • 300 g grybų
  • augalinio aliejaus
  • 5 bulvių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • Provanso žolelių pagal skonį
  • 2 šaukšto augalinio aliejaus
  • 800 g kiaulienos sprandinės griežinėlių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto prancūziškų garstyčių
  • 1 šaukšto nesmulkintų garstyčių
  • 150 g kieto sūrio

Salotoms:

REKLAMA
  • 1/2 salotos gūžės
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonos paprikos
  • krapų
  • 3 šaukštų grietinės
  • 1 šaukštelio aštrių garstyčių
  • 2 šaukštelių prancūziškų garstyčių
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, Provanso žolelių

Gaminimo eiga:

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje.

REKLAMA

Grybus nuvalykite, supjaustykite mažesniais gabalėliais, suberkite į keptuvę, kur kepa svogūnai, ir kartu viską pakepinkite.

REKLAMA

Bulves nuskuskite, supjaustykite storesniais apskritimais ir sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, suberkite visus prieskonius, aliejų ir išmaišykite.

Dabar pagardinkite keptus grybus – įberkite druskos ir prieskonių.

REKLAMA

Mėsą supjaustykite griežinėliais, uždenkite maistine plėvele ir išmuškite mėsos plaktuku.

REKLAMA

Nepamirškite mėsos pagardinti druska ir prieskoniais.

Įpilkite šiek tiek aliejaus ir gerai įtrinkite griežinėlius.

REKLAMA

Atskirame dubenyje paruoškite padažą iš grietinėlės, prancūziškų garstyčių, paprastųjų garstyčių, druskos, prieskonių ir žolelių.

REKLAMA

Kepimo skardą ištepkite sviestu, sudėkite eilę bulvių, tada sudėkite supjaustytą mėsą ir vėl pakartokite, išdėliodami eilę bulvių ir mėsos.

REKLAMA

Dabar ant viršaus sluoksniuokite apkeptus grybus su svogūnais.

REKLAMA

Ant viršaus tolygiai paskirstykite paruoštą padažą, uždenkite išmirkytu kepimo popieriumi ir folija.

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

REKLAMA

Pasibaigus kepimo laikui, išimkite kepimo skardą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 10 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Tuo tarpu salotoms supjaustykite daržoves ir paruoškite užpilą iš grietinės, garstyčių, druskos ir prieskonių.

REKLAMA

Viską sumaišykite.

REKLAMA

Viskas paruošta!

Iškeptą mėsą su bulvėmis, grybais ir sūriu galite apibarstyti kapotomis žolelėmis ir patiekti su salotomis.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].