Šiuos čeburekus reikia patiekti tik karštus!

REKLAMA

Sudėtis

Tešlai:

450 g miltų

5 g druskos

REKLAMA

230-250 ml pieno

Įdarui:

450 g maltos mėsos

REKLAMA

100 g svogūnų

80 ml kefyro

REKLAMA

druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišykite pieną su druska, tada, nuolat maišydami, suverkite miltus. Užminkykite tešlą.

REKLAMA

Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Uždenkite ją plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 30 minučių.

Svogūnus supjaustykite labai smulkiai arba sutarkuokite. Sudėkite jį į maltą mėsą, supilkite kefyrą, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Iškočiokite pailsėjusią tešką iki 1-2 centimetrų storio, tada sulankstykite į tris sluoksnius. Iškočiokite šiuos tris sluoksnius ir vėl sulankstykite į tris sluoksnius.

REKLAMA

Gautą tešlą iškočiokite labai plonai ir susukite į sandarų ritinį. Supjaustykite ritinį į maždaug 10-12 vienodo dydžio gabaliukų.

Atkreipkite dėmesį, kad tešlą kočiojame be miltų! Sutepkite kočėlą ir darbinį paviršių aliejumi. Iškočiokite tešlą iki 1-2 mm, kad tešlos forma būtų vienoda ir lygi, ir pusapvalė, galite naudoti lėkštę. Ir iš likučių kurkite naujus apskritimus.

REKLAMA

Įdarą dėkite arčiau vieno krašto. Uždenkite kita puse ir paspauskite, kad išeitų oras, ir kraštus švelniai pakočiokite. Tada užtvirtinkite šakute.

REKLAMA

Leiskite pailsėti maždaug 15 min., uždengę rankšluosčiu.

Kepimui reikia gilios keptuvės. Įkaitinkite aliejų iki 180 laipsnių. Panardinkite čeburekus į aliejų ir kepkite iš abiejų pusių. Iškepusius nusausinkite servetėle.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].