Tai tiesiog neįtikėtinai skanu!

REKLAMA

Biskvitinis varškės pyragas yra paprastas ir skanus. Aš internete peržiūrėjau daugybę varškės biskvitų receptų ir pamačiau, kad dažnai kepant varškės pyragą, panaudojama vos keli kiaušiniai pusei kilogramo varškės.

Bet tai nėra visiškai gerai. Jei ruošiate varškės pyragą, neturėtumėte pradėti nuo klasikinio pyrago paruošimo metodo. Tešlos pagrindą sudaro kiaušiniai, baltymai ir tryniai plakami atskirai, o po to švelniai viskas sumaišoma.

REKLAMA

Taip pat varškę reikia įdėti į tešlą nedideliais kiekiais. Įdėjus varškės ir pieno, tešla tampa drėgnesnė ir sunkesnė, todėl geriausia kepti vandens vonelėje.

Taip biskvitas geriau pakyla, ir jis pasidaro švelnus ir purus. Apskritai, mano varškės pyragas tikrai atitinka jo pavadinimą!

REKLAMA

Jo skonis lyg klasikinio biskvito ir varškės pyrago. Tai labai neįprasta ir, žinoma, skanu. Išbandykite tai! Mes keturiese su vaikais jį suvalgėme per vieną dieną!

Ypač patiko mūsų jauniausiam šeimos nariui – mūsų vienerių metų sūnus suvalgė net visą suaugusiajam skirtą porciją. Kai šakute ar šaukštu bandysite atgnybti gabalėlį ir išgirsite „pffff“ garsą, reiškia varškės biskvitas yra švelnus ir purus! Tai puiku – reiškia viską padarėte teisingai!

REKLAMA

Ingredientai:

  • 6 kiaušiniai
  • 300 g varškės
  • 150 g pieno
  • 100 g cukraus
  • 60 g miltų
  • 30 g kukurūzų krakmolo
  • 1 valgomas šaukštas citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • pusės citrinos žievelė
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Kruopščiai išplakite baltymus, plakite 5-15 minučių ar dar ilgiau, palaipsniui įpilkite cukraus, plakite iki tvirtų putų. Į indą suberkite trynius, įberkite varškės, pieno, citrinos sulčių, vanilinio cukraus ir žiupsnelį druskos. Aš naudojau varškę, kurios riebumas 9%.
  2. Supilkite trynius į indą, viską gerai sumaišykite su panardinamuoju elektriniu maišytuvu iki vienalytės masės. Tai yra svarbiausias etapas!
  3. Reikia ne tik sumaišyti, bet ir kruopščiai išdirbti masę iki galo, kol pamatysite visiškai lygią masę be jokio papildomo varškės grūdelio. Beje, varškės biskvitui vietoj varškės galite naudoti grietinėlės arba rikotos sūrį, tai taip pat bus labai skanu.
  4. Viską kruopščiai sumaišykite. Įdėkite citrinos žievelės ir vėl išmaišykite. Miltus ir krakmolą persijokite kartu. Dalimis supilkite juos į trynių masę, švelniai ir trumpai maišykite nedideliu greičiu su elektriniu maišytuvu.
  5. Tada švelniai įmaišykite šiek tiek baltymų, lengvais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų, stengdamiesi nenusodinti masės. Varškės biskvito bus labai purus ir su oro tarpeliais.
  6. Pasiruoškite kepimo formą, kurią reikės įdėti į kitą formą, į kurią įpilkite verdančio vandens, tai yra, padarykite vandens vonelę. Plaktą masę perpilkite į formą, švelniai joje išlyginkite.
  7. Įdėkite viską į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių, ir švelniai supilkite verdantį vandenį į išorinę formą. Varškės biskvitą kepkite apie 60-70 minučių.
  8. Paruoštą varškės biskvitą palikite atvėsti orkaitėje (šiek tiek atidarę dureles). Kai atvės, varškės biskvitą išimkite iš formos.
  9. Aš jį papuošiau plakta grietinėle ir aviečių uogiene. Straipsnio viršuje galite pamatyti varškės biskvito gabalėlio nuotrauką, kurioje matosi, koks jis yra akytas ir kaip skaniai atrodo!

Varškės pyragas yra neįprastai drėgnas ir purus. Labai labai skanu!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].