Skaitytojos receptas, kurio nežino net daugelis patyrusių konditerių. Šis kepinys yra it mažas stebuklas! Nors jame yra mielių, bet jo nereikia kildinti nė minutės. Nereikia net kildinti tešlos ant kepimo skardos. Paprasčiausiai sumaišykite, įdarykite, susukite ir pašaukite tiesiai į orkaitę! Būtinai išbandykite šį gardų naminį pyragą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg miltų
  • 1 kubelio mielių
  • 600 ml pieno
  • 200 ml aliejaus
  • 6 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

REKLAMA
  • 6-7 obuolių
  • Cinamoninio cukraus pabarstymui

Papildomai:

  • Pasirinktinai – cukraus pudros

Aptepimui:

REKLAMA
  • Kiaušinių

Gaminimo eiga:

Tešlą paruošti labai paprasta!

REKLAMA

Tiesiog viską sumaišykite dubenyje ir iš visų ingredientų užminkykite tešlą.

REKLAMA

Tešla turi būti elastinga ir su ja turi būti labai lengva dirbti.

Iš pusės viso kiekio pavyks pagaminti 2 štrudelius, o iš viso kiekio pagaminsite net 4 štrudelius.

REKLAMA

Paruoškite įdarą:

REKLAMA

Tiesiog ant tešlos sutarkuokite obuolius.

Pabarstykite cinamoniniu cukrumi ir suvyniokite.

REKLAMA

Įdėkite paruoštus štrudelius į kepimo skardą ir aptepkite kiaušinio plakiniu.

REKLAMA

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol kepinys taps auksinės spalvos.

Galiausiai galite pabarstyti cukraus pudra.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].