Jei negeriate kakavos, tuomet veltui … ir štai kodėl!

REKLAMA

Sužinokite, kaip tai padeda jūsų sveikatai!

REKLAMA

Šis skanus gėrimas yra energingas ir gebantis apsaugoti nuo virusų ir infekcijų.

Kakava pagerins jūsų nuotaiką ir padidins gyvybingumą!

REKLAMA

Kakavoje yra medžiagų, kurios pagerina atmintį ir stimuliuoja smegenis, taip pat normalizuoja cholesterolio kiekį kraujyje.

REKLAMA

Kakava yra pripažįstama kaip daugelio naudingų mikroelementų turinio lyderė, o joje esančio cinko kiekio atžvilgiu jai visai nėra lygių!

REKLAMA

Kakavos pupelės turi baltymus (12-15%), riebalus, angliavandenius (6–10%), B grupės vitaminus ir antioksidantus

Naujausi tyrimai parodė, kad kakavoje yra kitų junginių, kurie skatina odos ląstelių augimą, gydo žaizdas ir apsaugo nuo raukšlių.

REKLAMA

Taip pat kakavoje yra kita medžiaga – epikechinas, kurio dėka galite apsaugoti savo kūną nuo daugelio pavojingų ligų, tokių kaip vėžys, diabetas, širdies priepuolis ir insultas.

REKLAMA

Amerikos mokslininkai patvirtino, kad, nepaisant to, jog kakavoje yra daugiau kalorijų nei arbatoje ir kavoje, tai nepadidina kūno svorio.

REKLAMA

Net nedidelis kiekis kakavos gali greitai pasotinti ir dėl to nenorėsite valgyti. Jei norite numesti svorio – gerkite kakavą!

REKLAMA

Ryte rekomenduojama gerti kakavą. Natūralus pigmentas, esantis kakavoje – melaninas, sugeria karščio spindulius, o tai padeda apsaugoti odą nuo ultravioletinių spindulių ir išgelbėti jus nuo saulės nudegimų.

Ir šis kakavos receptas jus nustebins skoniu ir daug kartų padidins kakavos naudą!

REKLAMA

Kakava, cinamonas ir gvazdikėliai turi puikių savybių, kurios padeda kovoti su mikrobais ir mažina tikimybę susirgti.

REKLAMA

Kakava yra galingas antioksidantas, turintis daug magnio ir vitaminų. Kas daro gėrimą labai naudingu, ypač jei esate vyresnis nei 40 metų, tada jums jo reikia!

REKLAMA

Cinamonas pagerina kraujotaką ir mažina organizmo uždegimą, gvazdikėliai turi galingas antiseptines ir analgetines savybes.

Sudėtis:

  • 2 puodeliai pieno, jei naudosite migdolų pieną, skonis bus ypatingesnis!
  • 1,5 šaukšto kakavos arba šokolado miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • žiupsnelis druskos

Paruošimas:

REKLAMA

Įdėkite kakavos ar šokolado miltelių, prieskonių ir druskos į migdolų pieną ir šildykite ant vidutinės kaitros, kol viskas gerai ištirps piene.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].