Subtili ir pikantiška. Turkiška vištienos sriuba- delikatesas jūsų stalui

Jei atvyktumėte pietauti į turkų šeimą, sužinotumėte, kokie pagarbūs jie yra su pirmaisiais patiekalais. Jų virtuvėje yra daugiau nei 300 įvairių sriubų rūšių, kurias galima valgyti ne tik pietų metu.

Mūsų redaktoriai jums paruošė turkiškos vištienos sriubos receptą. Ši sriuba šildys jus šaltomis dienomis ir džiugins ypatingu skoniu.

Jums reikės:

  • Vandens 2 l
  • Vištienos filė 2 vnt.
  • Smulkių makaronų 200 g
  • Svogūno 1 vnt.
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Kvietinių miltų 2 šaukštų
  • Citrinos 1/2 vnt.
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Maltų aitriųjų pipirų pagal skonį
  • Džiovintų mėtų pagal skonį

Gaminimas:

Vištienos filė išvirkite vandenyje su prieskoniais ir svogūnu, supjaustytu į keturias dalis. Ištraukite mėsą ir daržoves, ir atvėsinkite. Supilkite makaronus į vištienos sultinį ir virkite, kol suminkštės.

sriuba

Atvėsusią vištieną suplėšykite rankomis į pluoštus ir suberkite į makaronus. Jei sriuba per tiršta, galite į ją įpilti šiek tiek karšto vandens.

Sumaišykite kiaušinį ir miltus, tada išspauskite citriną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Mišinį plona srovele, nuolat maišydami, supilkite į karštą sultinį.

sriuba

Palikite pravėsti 5–10 minučių, paskui pagardinkite druska ir pipirais, ir įberkite šiek tiek džiovintų mėtų. Prieš patiekdami pabarstykite patiekalą šviežiais žalumynais.

Tokia sriuba patiks netikėtai atvykusiems svečiams ir kiekvieną kartą pradžiugins jūsų šeimą.
Skanaus!
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].