Labai skani, sovietinė sūrio sriuba su bulvėmis

Kaip atsaką į klasikinę prancūzišką svogūnų sriubą, mano močiutė turėjo savo receptą. Ji nesiekė nei rafinuotumo, nei naudojo brangius produktus. Tačiau jos sriuba visada buvo puiki. Sūrio sriuba su bulvėmis būdavo tiršta, tarsi virta su riebiu jautienos sultiniu. Nepaisant to, kad ten nebuvo mėsos.

REKLAMA

Viskas dėl bulvių! Dėl jose esančio krakmolo sriuba yra švelnios konsistencijos. Kreminį skonį, žinoma, suteikia lydytas sūris.

sriuba

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pievagrybių 300 g
  • Bulvių 480 g
  • Svogūnų 120 g
  • Morkų 60 g
  • Lydyto sūrio 2 vnt.
  • Vandens 1,2 l
  • Druskos pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Užpilkite jas nurodytu vandens kiekiu. Pasūdykite pagal skonį, ir kai vanduo užvirs, virkite dar 15 minučių.

REKLAMA

Per šį laiką susmulkinkite grybus ir svogūnus, apkepkite juos augaliniame aliejuje su tarkuotomis morkomis, kol viskas lengvai apkeps.

sriuba

REKLAMA

Į bulves suberkite apkeptas daržoves ir virkite, kol užvirs.

REKLAMA

Sudėkite lydytą sūrį į puodą ir virkite, kol jis ištirps. Padaryta!

sriuba

REKLAMA
Dėl skonio galite įdėti porą žiupsnelių parmezano, tačiau patikėkite, kad ir be jo sriuba bus labai kvapni. Jei turite miško grybų, galite įdėti jų. Ši sriuba yra tokia universali, kad ingredientus galima keisti pagal nuotaiką. Tik nepamirškite apie bulves ir sūrį.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].