Itališko stiliaus bulvių sriuba. Sotumas visai dienai garantuotas

Ar žinojote, kad Italijoje sriuba pradedama virti tik prasidėjus šaltam orui, bet karštuoju metų laiku niekas jos negamina? Bent jau taip yra šalies pietuose, Neapolyje ir jo apylinkėse. Iš tiesų, kas gali geriau sušildyti ir pasotinti, nei karštas skystas maistas? Sriubų sezono metu italų namų šeimininkės prisimena savo mėgstamus receptus ir vietoj įprastų makaronų puode išverda visai kitokį patiekalą. Tokį, kaip, pavyzdžiui, bulvių -grietinėlės sriuba su špinatais ir saliamiu.

REKLAMA

Panaši situacija ir su aitriais prieskoniais, karštyje jų sunaudojama iki minimumo. Todėl šioje sriuboje šviežiai malta juoda ir raudona paprika pravers. Bulvės ir saliamis (galima pakeisti rūkyta krūtinėle) patiekalui suteiks sotumo, o špinatai (vietoj to italai prideda Briuselio kopūstų ar juodųjų kopūstų) – malonus atspalvio. Parmezano kremas suteikia sriubai sodresnį skonį.

sriuba

REKLAMA

Jums reikės:

  • Saliamio 450 g
  • Bulvių 500-600 g
  • Vištienos sultinio 1-1,2 l
  • Špinatų 2-3 saujų
  • Grietinėlės 1 stiklinės
  • Parmezano sūrio 0,5 stiklinės
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus pagal skonį
  • Čili pipirų pagal skonį

Gaminimas:

Saliamį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir lengvai apkepkite (tai galima padaryti net puode, kuriame virsite).

REKLAMA

Prie dešros sudėkite kubeliais pjaustytų bulvių ir pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užpilkite nesūdyto vištienos sultinio. Užvirkite ir sumažinkite ugnį. Virkite, kol bulvės suminkštės.

Išimkite maždaug pusę bulvių, sutrinkite į tyrę ir viską supilkite į puodą.

REKLAMA

sriuba

Suberkite smulkintus špinatus (galima užšaldytus). Pagardinkite sriubą riebia grietinėle ir, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Virkite dar apie 3 minutes.

REKLAMA

Prieš patiekdami pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir, jei norite, žolelėmis ir prieskoniais. Užbaikite su šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Kvapni sriuba ir šiltos traškios duonos riekė yra puikus tandemas. Beje, italai mėgsta paskandinti duonos trupiniais, ir tai tinka ir daugeliui kitų patiekalų. Verta paruošti šią ar kitą sriubą, kad amžinai įsimylėtumėte itališką virtuvę.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].