Kalėdinė grybų sriuba – klasika. Be jos neįsivaizduojamas šventinis stalas. Šiandien pasidalysime nuostabaus skonio grybų sriubos receptu. Jei mėgstate tradicinius receptus, būtinai išbandykite šį.

REKLAMA

Grybų sriuba nepaprastai kvapni ir skani.

Jums prireiks:

REKLAMA
  • 500 g grybų (originaliame recepte naudojami džiovinti grybai, tačiau galime naudoti ir šviežius);
  • kmynų;
  • druskos;
  • svogūno 1 vnt.
  • bulvių 500 g;
  • sviesto 50 g;
  • sviesto 20 g (troškinimui)
  • paprastų kvietinių miltų 40 g
  • grietinėlės 1 vnt.
  • petražolių
  • žalių žolelių papuošimui (krapų)

Gaminimo eiga:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  2. Nuskuskite bulves ir supjaustykite kubeliais.
  3. Paruoškite šviežius grybus.
  4. Jei norite, praskalaukite (arba nuvalykite drėgna šluoste), bet tada ir visiškai išdžiovinkite.
  5. Grybus supjaustykite vertikaliai, perpjaukite per pusę arba pirmiausia supjaustykite didesnius gabalus.
  6. Grybų griežinėlius dėkite į puodą ant svogūnų kubelių.
  7. Pagardinkite druska ir pabarstykite kmynais; galite įdėti 20 g sviesto.
  8. Uždenkite ir leiskite užvirti, retkarčiais pamaišykite.
  9. Kai grybai suminkštės, suberkite bulvių kubelius ir užpilkite litrą vandens.
  10. Užvirkite ir virkite, kol bulvės suminkštės.
  11. Tada į kitą puodą sudėkite sviestą ir nuolat maišydami pilkite miltus.
  12. Palikite minutę ar dvi, tada užpilkite 200 ml šalto vandens.
  13. Ant troškinio supilkite sviesto – miltų mišinį ir virkite penkiolika-dvidešimt minučių.
  14. Sriubą retsykiais pamaišykite, kad neprisviltų prie dugno.
  15. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišydami atsargiai supilkite į ją kambario temperatūros grietinėlę.
  16. Įberkite druskos pagal skonį.
  17. Patiekite iš karto.
  18. Pastaba:
  19. Žinoma, galite naudoti ir džiovintus grybus.
  20. Tokiu atveju prieš ruošdami sriubą pamirkykite džiovintus grybus vandenyje ir įdėkite į sriubą kartu su bulvėmis arba šiek tiek vėliau.
  21. Geriausiai tiks baravykai sumaišyti su kitos rūšies grybais, kurių nepagailėjo grybų sezonas.

Linkime gero apetito! 🙂

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].