Tradiciškai barščiai yra verdami su kiauliena. Taigi, kiaulienos sultinys – neatsiejama burokėlių sriubos dalis. Bet kiaulieną tenka ilgokai pavirti, norint gauti skanų, kvapnų sultinį. O jei barščių norisi greičiau? Galima šiek tiek pasukčiauti. Juk barščius verdate savo virtuvėje, tai ir naudoti galite tai, ką norite. Mes pabandėme, ir rezultatas mums tikrai patiko – barščiai su vištiena bus naujas jūsų šio rudens atradimas!

REKLAMA

Žinoma, tradiciniai barščiai, kurie primins vaikystės namus ir jaukius vakarus su šeima, visada išliks skaniausi, bet juk kartais galima paįvairinti sriubą savo lėkštėje.

Ingredientai

  • burokėlis, 1 vnt.
  • kopūstas, 1 / 3 mažos kopūsto galvos
  • bulvė, 1 vnt.
  • svogūnai, 2 vnt.
  • morkos, 2 vnt.
  • česnakas, 3 skiltelės
  • augalinis aliejus kepti
  • sviestas, 1 arb. š.
  • actas, 2 šaukštai
  • druska, pipirai, lauro lapai – pagal skonį

Gaminimo eiga

1 žingsnis

REKLAMA

Pirmasis žingsnis – išvirti sultinį. Galite naudoti bet kurią vištienos dalį, paprasčiausia virti vištienos ketvirčius. Nulupkite odą, kad sultinys nebūtų per riebus. Paruoštą vištieną sudėkite į verdantį vandenį. Dedant į verdantį vandenį, bus daug mažiau putų. Virkite uždengę dangtį.
2 žingsnis
Sultiniui reikia ir daržovių. Nulupkite svogūną ir morkas, ir sudėkite į sausą įkaitintą keptuvę. Turime juos specialiai padeginti, kad būtų daugiau skonio.
3 žingsnis
Skanus rezultatas turėtų atrodyti taip. Nugraibykite visas putas, jei jos susidarė, o tada sudėkite daržoves į sultinį. Nepamirškite druskos pagal skonį. Vištiena išvirs panašiai per tiek pat laiko, kiek jums reikės paruošti likusias daržoves.
4 žingsnis
Burokėlius sutarkuokite norimu smulkumu.
5 žingsnis
Sudėkite burokėlius į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir retkarčiais pamaišykite.
6 žingsnis
Bulves supjaustykite kubeliais.
7 žingsnis
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais.
8 žingsnis
Per šį laiką jau turėjo išvirti vištiena. Išgriebkite ją ir sultinio daržoves iš puodo. Jas panaudokite savo nuožiūra. Jokiu būdu neišmeskite! Į puode likusį sultinį suberkite bulves ir kopūstus.
9 žingsnis
Į burokėlius įpilkite acto, užpilkite verdančiu vandeniu, kad lengvai apsemtų, ir troškinkite, kol suminkštės.
10 žingsnis
Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite ketvirčiais.
11 žingsnis
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną su šiek tiek aliejaus, kol svogūnas taps skaidrus.
12 žingsnis
Trumpam pakepinti suberkite ir morkas.
13 žingsnis
Kol daržovės troškinasi, paruoškite mėsą.
14 žingsnis
Smulkiai supjaustykite ar sutraiškykite česnaką. Jau tuoj bus metas visus ingredientus sudėti į bendrą puodą ir sriuba bus paruošta. Liko tik keli akcentai.
15 žingsnis
Į puodą su sultiniu supilkite burokėlius ir kepintas morkas su svogūnais. Česnakus sumaišykite su druska, o šią tyrę supilkite į puodą. Puodą nukelkite nuo kaitlentės, uždėkite dangtį ir kelias minutes palikite, kad česnakų aromatas atsiskleistų.
16 žingsnis
Prieš patiekdami – išmaišykite! Patiekti galite su grietine ar graikiško jogurto šaukštu. Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].