Tradiciškai barščiai yra verdami su kiauliena. Taigi, kiaulienos sultinys – neatsiejama burokėlių sriubos dalis. Bet kiaulieną tenka ilgokai pavirti, norint gauti skanų, kvapnų sultinį. O jei barščių norisi greičiau? Galima šiek tiek pasukčiauti. Juk barščius verdate savo virtuvėje, tai ir naudoti galite tai, ką norite. Mes pabandėme, ir rezultatas mums tikrai patiko – barščiai su vištiena bus naujas jūsų šio rudens atradimas!
REKLAMA
Žinoma, tradiciniai barščiai, kurie primins vaikystės namus ir jaukius vakarus su šeima, visada išliks skaniausi, bet juk kartais galima paįvairinti sriubą savo lėkštėje.
Ingredientai
- burokėlis, 1 vnt.
- kopūstas, 1 / 3 mažos kopūsto galvos
- bulvė, 1 vnt.
- svogūnai, 2 vnt.
- morkos, 2 vnt.
- česnakas, 3 skiltelės
- augalinis aliejus kepti
- sviestas, 1 arb. š.
- actas, 2 šaukštai
- druska, pipirai, lauro lapai – pagal skonį
Gaminimo eiga
1 žingsnis
REKLAMA
Pirmasis žingsnis – išvirti sultinį. Galite naudoti bet kurią vištienos dalį, paprasčiausia virti vištienos ketvirčius. Nulupkite odą, kad sultinys nebūtų per riebus. Paruoštą vištieną sudėkite į verdantį vandenį. Dedant į verdantį vandenį, bus daug mažiau putų. Virkite uždengę dangtį.
2 žingsnis
8 žingsnis
Per šį laiką jau turėjo išvirti vištiena. Išgriebkite ją ir sultinio daržoves iš puodo. Jas panaudokite savo nuožiūra. Jokiu būdu neišmeskite! Į puode likusį sultinį suberkite bulves ir kopūstus.
9 žingsnis
Į burokėlius įpilkite acto, užpilkite verdančiu vandeniu, kad lengvai apsemtų, ir troškinkite, kol suminkštės.
10 žingsnis
Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite ketvirčiais.
11 žingsnis
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną su šiek tiek aliejaus, kol svogūnas taps skaidrus.
12 žingsnis
Trumpam pakepinti suberkite ir morkas.
13 žingsnis
Kol daržovės troškinasi, paruoškite mėsą.
14 žingsnis
Smulkiai supjaustykite ar sutraiškykite česnaką. Jau tuoj bus metas visus ingredientus sudėti į bendrą puodą ir sriuba bus paruošta. Liko tik keli akcentai.
15 žingsnis
Į puodą su sultiniu supilkite burokėlius ir kepintas morkas su svogūnais. Česnakus sumaišykite su druska, o šią tyrę supilkite į puodą. Puodą nukelkite nuo kaitlentės, uždėkite dangtį ir kelias minutes palikite, kad česnakų aromatas atsiskleistų.
16 žingsnis
Prieš patiekdami – išmaišykite! Patiekti galite su grietine ar graikiško jogurto šaukštu. Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].