Šparagų sezonas prasideda balandžio mėnesį ir trunka tik 7-8 savaites. Po to galima nusipirkti tik šaldytų produktų. Taigi, paskubėkite: jei norite pasigaminti ką nors skanaus, maistingo ir sveiko iš šparagų, geriau tai daryti, kol šviežias produktas dar laukia jūsų parduotuvių lentynose. Šiandien papasakosime, kaip pasigaminti žaliųjų šparagų ir grybų sriubą tyrę. Tai patiekalas, kurį norėsite valgyti kasdien!

REKLAMA

Žalia ir tiršta sriuba su šparagais

REKLAMA

Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikas. Šparaguose yra vitaminų A, B, C, E, taip pat kalio, kalcio, cinko, fosforo ir kitų medžiagų. Produktas lengvai virškinamas organizme ir turi nedaug kalorijų – tik 20 kcal 100 gramų.

REKLAMA

Žalioje trintoje sriuboje su šparagais ir grybais yra daug ląstelienos, ji palengvina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, teigiamai veikia akių būklę bei puikiai apsaugo nuo peršalimo ligų. Be to, ji turi nepakartojamą žalią spalvą, kurią tiesiog norėtųsi įdėti į dailininko spalvų paletę. Tai greitai paruošiamas ir paprastas patiekalas, todėl lengvai jį pasigaminsite!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • 1 svogūnas
  • 300 g bulvių
  • 500 g šparagų
  • 250 g grybų
  • alyvuogių aliejus
  • aitriosios paprikos milteliai
  • druska, juodieji pipirai pagal skonį
  • 0,5 šaukštelio maltos kalendros
  • 0,5 šaukštelio malto muskato riešuto
  • 1,5 l daržovių sultinio
  • 200 ml grietinėlės 22%

Paruošimo būdas:

REKLAMA

Nulupkite ir supjaustykite svogūną bei bulves mažais kubeliais. Nupjaukite kietus šparagų galus. Taip pat smulkiai supjaustykite šparagus.

REKLAMA

Daržovės sriubai

Į puodą supilkite alyvuogių aliejų ir jame pakepinkite svogūną. Įdėkite aitriosios paprikos. Kai svogūnas taps skaidrus, sudėkite grybus, o po to bulves. Išmaišykite, tada sudėkite į puodą supjaustytus šparagus.

REKLAMA

Į daržoves suberkite prieskonius: druską, maltus juoduosius pipirus, muskatą ir kalendrą. Sultinį supilkite ant daržovių. Uždenkite dangčiu ir virkite 20 minučių. Tada puodo turinį sutrinkite elektriniu maišytuvu, kad pavyktų pasigaminti kreminę sriubą.

REKLAMA

Pabaigoje supilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Į puodą taip pat sudėkite nupjautus šparagų galus. Vėl kaitinkite dar 5 minutes, kol suminkštės. Patiekdami žaliąją tyrę galite ją pagardinti žolelėmis arba džiūvėsėliais.

REKLAMA

Šiame vaizdo įraše rasite sveikos šparagų ir grybų sriubos receptą.

Iš šparagų galima pagaminti daug skanių ir sveikų patiekalų, o žalioji trinta sriuba yra viena iš jų. Tai nepakartojamas pirmasis patiekalas, puikiai tinkantis pietums. Skanus, sveikas ir gardus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].