Apie sriubų teikiamą naudą mitybos specialistai gali kalbėti ir kalbėti, tačiau sriuba ne visada gali užtikrinti pakankamą sotumą… Būtent todėl šį kartą pasidalinsime labai sočios sriubos receptu, kuris jums tikrai paliks įspūdį.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 g maltos jautienos
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 valgomojo šaukšto manų kruopų
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 3 bulvių
  • 1 pomidoro
  • Petražolių (pagal skonį)
  • 1 skiltelės česnako
  • 2-3 lauro lapų
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite virti.

REKLAMA

Pradėkite ruošti maltą mėsą. Įberkite druskos ir pipirų, įmuškite kiaušinį. Išmaišykite.

REKLAMA

Faršas bus minkštesnis, jei į jį įdėsite manų kruopų.

REKLAMA

Sušlapinkite rankas ir iš mėsos faršo formuokite kukulius. Padėkite juos į šaldytuvą.

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite svogūną ir suberkite į puodą su verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Sutarkuokite morką, įdėkite virti.

REKLAMA

Nulupkite bulves ir gerai nuplaukite. Supjaustykite kubeliais ar juostelėmis. Suberkite į puodą.

REKLAMA

Pasūdykite vandenį ir sudėkite kukulius.

REKLAMA

Virkite 15–20 minučių.

Smulkiai supjaustykite pomidorą ir suberkite į puodą.

REKLAMA

Susmulkinkite petražoles, suberkite į puodą.

REKLAMA

Galiausiai išspauskite česnaką. Įdėkite porą lauro lapelių. Virkite dar 2-3 minutes.

REKLAMA

Išjunkite ugnį ir leiskite pastovėti 20-30 minučių.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].