Soti kepta žuvis. Palepinkite visą šeimą greita vakariene per 30 minučių

Vakare kūnas turi būti patenkintas skaniu, sveiku, bet ne per sunkiu maistu. Todėl kepta žuvis yra tikras išsigelbėjimas. Išbandykite!

REKLAMA

Jums reikės:

Karpio – 1 vieneto

REKLAMA

Svogūnų – 3 vienetų

REKLAMA

svogūnai

Morkų – 2 vienetų

REKLAMA

morkos

Druskos, pipirų pagal skonį

REKLAMA

druska

Salotų ir rukolos

REKLAMA

Mozzarella sūrio – 200 gramų

REKLAMA

Pomidorų – 200 gramų

REKLAMA

Alyvuogių – 200 gramų

REKLAMA

Alyvuogių aliejaus

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Išvalykite žuvį: tam mums reikalingas verdantis vanduo, kuriuo reikia aplieti žuvis iš abiejų pusių. Pilkite verdantį vandenį nuo uodegos iki galvos. Apverskite žuvį ir atlikite šį triuką iš kitos pusės.

vanduo

REKLAMA

Nereikia pilti per daug verdančio vandens, nes taip žvynai nusivalo nuo odos. Pašalinkite žvynus nuo uodegos iki galvos su mažu peiliu.

Pagrindinis tokio valymo principas yra tai, kad žuvis greitai išvaloma, o žvynai neskraido į visas virtuvės puses.

REKLAMA

Supjaustykite išvalytą žuvį, išvalykite vidaus organus. Pasūdykite žuvį iš išorės ir iš vidaus, taip pat būtina pabarstyti pipirais iš išorės

REKLAMA

Svogūnus supjaustykite žiedais. Paimkite kepimui skirtą indą, ant jo dugno išklokite svogūnus, ant viršaus padėkite karpį.

kepta žuvis

REKLAMA

Paimkite morkas, perpjaukite per pusę, kiekvieną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sudėkite morkas žuvies viduje, kartu su petražolėmis.

Ant viršaus pridėkite dar keletą morkų ir svogūno. Taip visos sultys iš žuvies pateks ant daržovių ir neištekės.

REKLAMA

kepta žuvis

Apšlakstykite žuvį aliejumi ir citrinos sultimis. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite ten žuvį 25-30 minučių.

REKLAMA

Kol žuvis kepa, paruoškite salotas: visus žalumynus reikia nuplauti ir išdžiovinti. Stambiai supjaustykite ar suplėšykite juos rankomis į dubenį.

REKLAMA

Paimkite vyšninius pomidorus ir supjaustykite juos per pusę, jei neturite vyšninių, imkite paprastus pomidorus, suberkite alyvuoges ir mozzarelą.

Suberkite rukolas, tada pagardinkite salotas alyvuogių aliejumi. Pabarstykite jūros druska ant viršaus, tada sumaišykite salotas.

REKLAMA

Galite papuošti žuvį žalumynais ant viršaus, jei jums patinka, galite kepti bulves su žuvimi. 

REKLAMA

Tačiau sveikiausias ir lengviausias variantas yra kepta žuvis su salotomis.

Skanaus!

kepta žuvis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].