Paruošti kiaulienos šonkauliukus yra tikrai labai paprasta: išbandykite šiuos receptus ir būsite maloniai nustebinti!

REKLAMA

1 receptas

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 4 svogūnų
  • 6 česnakų skiltelių
  • 7 valg. š. sojų padažo
  • 30 ml majonezo
  • Pusės citrinos
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 3 valg. š. medaus
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

  1. Nulupkite imbiero šaknies gabalėlį, nuplaukite ir sutarkuokite.
  2. Nulupkite česnakus ir išspauskite. Sumaišykite su smulkintu imbieru. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, įdėkite medaus ir majonezo, įpilkite sojų padažo. Išspauskite pusės citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
  3. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus.
  4. Nuplaukite kiaulienos šonkauliukus, supjaustykite. Ant viršaus sudėkite smulkintus svogūnus ir įtrinkite marinatą. Uždenkite dangčiu ir palikite dvi valandas pastovėti.
  5. Sudėkite į kepimo rankovę, kepkite iki 200 laipsnių Celsijaus temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
  6. Perpjaukite kepimo rankovės viršų ir dar 10-15 minučių pakepkite, kol apskrus.

2 receptas

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos šonkauliukų
  • 5 valg. š. sojų padažo
  • 2 valg. š. pomidorų pastos
  • 2-3 valg. š. garstyčių
  • 0,5 arb. š. saldžiųjų paprikų miltelių
  • 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 3 česnakų skiltelių
  • 1-1,5 arb. š. kario prieskonių
  • 0,25 arb. š. rozmarino
  • 0,25 arb. š. maltų čiobrelių
  • Druskos (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Nulupkite česnakų skilteles ir išspauskite. Sumaišykite su saldžiųjų paprikų milteliais, kario prieskoniais, smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, druska ir rozmarinu. Įpilkite sojų padažo, įdėkite pomidorų pastos ir garstyčių. Viską gerai išmaišykite.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite šonkauliukus, supjaustykite į ne didesnes nei 5 cm pločio dalis. Užpilkite paruoštu marinatu, įtrinkite mėsą ir palikite pastovėti 2-12 h.
  3. Sudėkite šonkauliukus į kepimo rankovę, keliose vietose pradurkite dantų krapštuku.
  4. Sudėkite į kepimo indą ir įpilkite pusę stiklinės vandens.
  5. Kepkite 60 minučių 160 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Padidinkite ugnį iki 200 laipsnių, perpjaukite rankovės paviršių ir kepkite dar 15-20 minučių.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].