Jei mėgstate šokoladą – tuomet šis pyragas kaip tik jums! Švelnus kremas ir saldus šokoladinis glajus tikrai jus nustebins, o artėjant braškių sezonui – netrūks ir uogų papuošimui.

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 kiaušiniai
  • 1 puodelis (200ml) cukraus pudros
  • 1 puodelis paprastų miltų
  • 3 šaukštai kakavos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus

Kremui:

  • 1l pieno
  • 4 šaukštai miltų
  • 4 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1,5 stiklinės cukraus pudros
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g sviesto
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 400ml plaktos grietinėlės

Glajui:

REKLAMA
  • 200ml plaktos grietinėlės
  • 100g pieniško šokolado

Papuošimui:

  • Braškės

Gaminimas:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Tuomet palaipsniui berkite persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą (kuo platesnė kepimo skarda – tuo pyragas bus žemesnis).

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepus leiskite pyrago pagrindui atvėsti ant grotelių.

REKLAMA

Tuo metu, kol pyrago pagrindas kepa, atskirame inde sumaišykite pieną, miltus, kukurūzų krakmolą, cukraus pudrą ir kiaušinius.

REKLAMA

Tuomet ištirpinkite sviestą ir į jį sudėkite vanilinį cukrų, išmaišykite. Palaukite, kol sviestas šiek tiek atvės ir supilkite į jį likusią kremo masę. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Galiausiai išplakite grietinėlę ir tuomet švelniai po truputį ją sudėkite į paruoštą kremo masę švelniai maišant.

Paruoštą kremą padalinkite per pusę.

REKLAMA

Vieną dalį kremo užtepkite ant atvėsusio pyrago pagrindo, negražius kraštelius nupjaukite, sutrupinkite ir pabarstykite ant ką tik užtepto kremo. Tuomet užtepkite dar vieną kremo sluoksnį.

REKLAMA

Viską gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Kol kremas stingsta – paruoškite šokoladinį glajų. Pašildykite grietinėlę ir į ją sudėkite pienišką šokoladą, nuolat maišykite, iki kol masė taps vientisa.

REKLAMA

Palaukite, kol glajus atvės, ir tuomet užpilkite jį ant sustingusio pyrago ir įdėkite pyragą atgal į šaldytuvą.

Na ir paskutinis žingsnis – papuošti šį skanų pyragą šviežiomis braškėmis ar kitomis uogomis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].