Šį pyragą galite paruošti ir laukdami svečių, ir tada, kai tiesiog norisi kažko skanaus. Tereikės paprastų ingredientų, kuriuos galima rasti kiekvienoje virtuvėje, o šio pyrago ruošimui tikrai neteks sugaišti pernelyg daug laiko.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 1 stiklinės pusiau rupių miltų
  • 1 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 1 stiklinės užplikytos kavos
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 5 kiaušinių
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Užtepimui ir užpilui:

REKLAMA
  • abrikosų uogienės (maždaug 300 ml)
  • 250 ml plakamos grietinėlės
  • 250 g pieniško šokolado
  • juodojo šokolado ir šlakelio aliejaus (nebūtina)

Kaip gaminti?

Pirmiausia užplikykite puodelį stiprios tirpios kavos ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į didelį dubenį.

Plakite rankiniu mikseriu iki vientisos masės.

REKLAMA

Paruoštą tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą.

REKLAMA

Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Kai  pyragas atvės, užpilkite kava ir patepkite abrikosų uogiene.

Grietinėlę supilkite į puodą, sudėkite šokolado gabaliukus ir nuolat maišydami užvirinkite.

REKLAMA

Virkite, kol glajus sutirštės.

REKLAMA

Palaukite, kol glajus šiek tiek pravės.

REKLAMA

Užpilkite ant pyrago.

2 valandas palaikykite šaldytuve, kad pyragas sustingtų.

REKLAMA

Jei norite, prieš patiekdami galite užpilti ištirpintu karštu šokoladu.

REKLAMA

Skanaus!

Pamokėlė vaizdo įraše:

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].