Šokoladinis pyragas su kremu. Šeima susipeš dėl paskutinio gabalėlio!

Kvapnus ir skanus šokoladinis pyragas tikrai nepaliks abejingų. Patikėkite, dėl paskutinio gabalėlio tikrai susipešite su namiškiais!

REKLAMA

Ingredientai:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 kiaušiniai
  • 120 g cukraus
  • 160 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 50 ml aliejaus
  • 50 ml kambario temperatūros pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Kremui:

  • 500 ml plaktos grietinėlės (33%)
  • 500 g maskarponės
  • 120-150 g cukraus pudros
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės arba vanilinio cukraus.

pusryčiai

REKLAMA

Glaistui:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 120 ml plaktos grietinėlės.

Sirupui:

REKLAMA
  • 2-3 valgomieji šaukštai abrikosų uogienės
  • 20-30 ml vandens.

Patiekimui:

  • 150 ml plaktos grietinėlės
  • cukraus pudra
  • kokoso drožlės.

REKLAMA

Gaminimas:

1. Paruoškite biskvitą, atskirdami baltymus nuo trynių. Baltymus suplakite į putas, palaipsniui įpilkite cukraus ir plakite, kol masė taps standi.

šokoladinis pyragas

REKLAMA

2. Supilkite trynius po vieną ir kruopščiai suplakite maišytuvu.

3. Miltus nedidelėmis dalimis dėkite dubenį ir atsargiai, švelniai maišydami iš apačios į viršų, padarykite tešlą.

REKLAMA

šokoladinis pyragas

4. Į atskirą dubenį supilkite kakavą, užpilkite ją aliejumi, išplakite iki vientisos masės, įpilkite pieno ir dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

5. Į dubenį įdėkite 2–3 šaukštus tešlos, sumaišykite plakikliu ir tada visą įmaišykite į dubenį su tešla.

6. Supilkite tešlą į 20 cm skersmens formą, išklotą kepimo popieriumi. Pašaukite į įkaitintą iki 170° C orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Praėjus reikiamam laikui, dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas tikrai iškepęs.

REKLAMA

7. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite biskvitui visiškai atvėsti.

REKLAMA

8. Tuomet paruoškite kremą. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto, sumaišykite. Tuomet sudėkite maskarponę ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

PATARIMAS: Jei kremas per skystas, įpilkite 10 g želatinos.

REKLAMA

šokoladinis pyragas

9. Atvėsusį biskvitą supjaustykite į maždaug 4 lygias dalis.

REKLAMA

10. Paruoškite sirupą, sumaišydami uogienę su vandeniu puode ir nuolat maišydami, užvirkite.

REKLAMA

šokoladinis pyragas

11. Tuomet pradėkite pyrago pertepimą. Vieną biskvitą apšlakstykite sirupu, ištepkite kremu ir tada ant viršaus uždėkite kitą biskvitą.

REKLAMA

Taip pyragą ir sluoksniuokite. Paskutinį biskvitą taip pat apšlakstykite sirupu, bet ant viršaus kremo netepkite.

REKLAMA

12. Tuomet pyragą padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, bet geriausia būtų jį palaikyti per naktį.

REKLAMA

13. Nuimkite pyrago formą ir užpilkite ant viršaus šokolado glazūrą.

Šokoladą sulaužykite gabalėliais, užpilkite karštu vandeniu (bet nevirkite) ir sumaišykite iki vientisos masės. Uždenkite glajų maisto folija ir leiskite jam visiškai atvėsti.

REKLAMA

šokoladinis pyragas

14. Išplakite grietinėlę su cukrumi, ištepkite ja pyrago šonus ir galiausiai apibarstykite pyragą kokoso drožlėmis.

REKLAMA

Šis desertas yra toks geras, kad vieno gabalėlio jums tikrai neužteks.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].