Norite išbandyti lengvai paruošiamą ir visos šeimos mėgstamą desertą? Paruoškite šį šokoladinį desertą, užpildytą skaniu kremu. Jis atrodys tarsi iš parduotuvės, jo skonis tikrai nuostabus, o paruošti jį labai paprasta!

REKLAMA

Išbandykite šį receptą iš „YouTube“ kanalo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kepimo formos, kurios skersmuo 22 cm
  • 4 kiaušinių (atskirkite baltymus ir trynius)
  • 180 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 130 g paprastų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo sodos
  • 2-3 šaukštų kakavos

Kremui:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • 50 g cukraus
  • 150 g kondensuoto pieno
  • 3 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 250 ml pieno
  • 250 g sviesto

Biskvitų sulaistymui:

  • 150 ml vandens
  • 1 šaukšto kondensuoto pieno

Glajui:

REKLAMA
  • 3 šaukštų kakavos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 3-4 šaukštų grietinės
  • 50 g sviesto

Gaminimo eiga:

Iš pradžių turite išplakite kiaušinių trynius su 80 g cukraus iki putų konsistencijos, tada įpilkite vandens ir toliau plakite, kad susidarytų vientisas mišinys.

REKLAMA

Į antrą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir 100 g cukraus, ir išplakite iki standžios masės.

REKLAMA

Dabar trynių masę sumaišykite su baltymais ir išplakite.

Į šią masę įsijokite miltus su kakava ir soda. Lengvai išmaišykite šiuos ingredientus su mentele.

REKLAMA

Ant kepimo formos dugno išklokite kepimo popierių ir supilkite į ją paruoštą masę.

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

REKLAMA

Iškepus išimkite biskvitą iš formos, nuimkite kepimo popierių ir perpjaukite jį į dvi dalis.

Dabar paruoškite kremą.

REKLAMA

Į puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, supilkite kondensuotą pieną ir suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite.

Į gautą masę supilkite pieną, išmaišykite, pastatykite puodą ant viryklės ir ant silpnos ugnies išvirkite tirštą kremą.

REKLAMA

Supilkite paruoštą kremą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

Minkštą sviestą išsukite šluotele apie 4-5 minutes, ir po šaukštą sudėkite atvėsusį kremą. Viską gerai išplakite.

Šaukštą kondensuoto pieno ištirpinkite vandenyje, išmaišykite ir šiuo sirupu suvilgykite iškeptą biskvitą.

REKLAMA

Kremą tolygiai paskirstykite ant biskvito lakšto, išlyginkite ir uždenkite kitu suvilgytu biskvitu.

Desertą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve apie 5-6 valandas.

REKLAMA

Dabar iš cukraus, kakavos, grietinėlės ir sviesto puode išvirkite glajų.

REKLAMA

Desertui atvėsus, išimkite jį iš formos ir deserto viršų apliekite glajumi, kurį išlyginkite per visą paviršių.

Pyrago viršų galite papuošti su konditeriniu maišeliu išspausdami glajų.

REKLAMA

Viskas padaryta!

Galite supjaustyti ir patiekti.

REKLAMA

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].