Šį šokoladinį pyragą pamėgs visi: tiek jauni, tiek suaugę, tad patiekti jį galėsite įvairiausioms progoms arba mėgautis įprastai prie kavos ar arbatos puodelio.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 2 stiklinių paprastų miltų
  • 1 puodelio cukraus
  • Druskos
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • 3 kiaušinių
  • ½ puodelio kakavos
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 200 g grietinės

Įdarui:

REKLAMA
  • 395 g kondensuoto pieno
  • 50 g kokosų drožlių
  • 1 v. š. sviesto

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite įdarą. Į puodą supilkite kondensuotą pieną, sudėkite kokosą ir šaukštą sviesto.

REKLAMA

Nuolat maišydami ingredientus virkite ant silpnos ugnies iki kol mišinys pradės lipti prie puodo šonų.

Įdarą perkelkite į kitą indą ir uždenkite maistine plėvele. Palikite atvėsti.

REKLAMA

Tuomet pereikite prie tešlos ruošimo.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, puodelį cukraus ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tuomet sudėkite du puodelius išsijotų miltų ir kakavą. Maišykite viską tol, kol susidarys vientisa tešla.

REKLAMA

Sudėkite grietinę bei kepimo miltelius ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sudėkite tešlą ir tuomet įdarą, kurį paruošėte pradžioje.

REKLAMA

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepus pyragui leiskite atvėsti, o tuomet patiekite.

Skanaus!

REKLAMA

Receptą galite sekti ir vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].